loading
close
SON DAKİKALAR

AVM'ler, kuaför ve berberler açılıyor

AVM'ler, kuaför ve berberler açılıyor
Tarih: 11.05.2020 - 08:56
Kategori: Gündem

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan AVM'ler, berberler, güzellik salonları, kuaförler bugün itibariyle açılıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında AVM'ler, berberler, kuaförler, güzelik merkezleri kapatılmıştı. 'Normalleşme' adımları çerçevesinde bu yerler bugün itibariyle açılıyor. 
 
AVM'lerde restoran, kafe, eğlence ve spor sektörü firmaları hizmet veremeyecek.
İçişleri Bakanlığı, kısıtlamaları kaldırılan berberler, kuaförler, güzellik salonları / merkezlerinin çalışma saatlerinde ve koşullarında yapılan düzenlemelerle faaliyetlerine başlayabileceklerini duyurdu. Bakanlık, aynı zamanda İl, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında; giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye/nalburiye vb. ihtiyaç malzemeleri satışının da bugün itibaren yapılabileceğini bildirdi.
Bu tür yerlerde, iş yeri sahiplerinin/ işletmecilerin, personelinin ve vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan sosyal mesafe, maske takma zorunluluğu ve hijyen tedbirlerine harfiyen uymaları gerektiği hatırlatıldı.
 
Bazı Bilim Kurulu Üyeleri normalleşme adımlarının bayramdan sonra yapılmasını beklediklerini söylerken İBB Bilim Kurulu ve Türk Tabipleri Birliği koronavirüs tehlikesinin geçmediğini belirterek normalleşmenin bayram sonrasına bırakılması gerektiği görüşünü dile getirmişlerdi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları