loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa hisseleri yükseliyor

Avrupa hisseleri yükseliyor
Tarih: 06.02.2013 - 16:17
Kategori: Ekonomi

Avrupa hisse senetleri, şirket karlarına bağlı olarak yükselişini ikinci güne taşıdı...

Avrupa hisse senetleri, gösterge endeks Stoxx Europe 600'ün son dört haftanın en büyük kazancını göstermesinin ardından, Vinci SA ve Syngenta AG gibi şirketlerin karlarını açıklamaları ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 08:58'de 286.73 puana çıktı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi bu yıl, ABD'li kanun koyucuların bütçe konusunda uzlaşmaya varmaları ve verilerin dünyanın en büyük ekonomisinin canlanmakta olduğunu işaret etmesinin ardından yüzde 2.5 yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları bugün yüzde 0.3 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Londra'da Allianz Global Investors hisse senetleri şef yatırım yetkilisi Lucy MacDonald, "Avrupalı şirketler iyi gidiyor, ancak zorlukların aşılması için daha fazlası gerek," dedi ve "Piyasanın kar sezonu boyunca nasıl davrandığı, bu yılki piyasa davranışı için bir rehber" değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut kar sezonunda, Bloomberg News'un derlediği verilere göre, 162 Batı Avrupa şirketinin yaklaşık yuüzde 53'ü analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıkladı. Satış rakamlarında ise, 188 şirketin yüzde 54'ü beklenenden iyi sonuç açıkladı.

Asya'da, dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp., kar tahminini yükseltmesinin ardından bugün Japon hisselerindeki yükselişlere öncülük etti. Nikkei 225 Endeksi Eylül 2008'den bu yana en yüksek seviyesinde kapandı.

Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Steffen Kampeter, Güney Kıbrıs'ın Avrupa kurtarma fonunun kriterlerini yerine getirmesi durumunda, yardımın önüne geçmeyeceklerini açıkladı. Kampeter'in bu yorumları, Şansölye Angela Merkel'in hükümetinin, euro üyesi Güney Kıbrıs'a yardımın engelleyerek bir piyasa kargaşası yaratma riskine girmeyeceğinin en büyük işareti olarak değerlendiriliyor.

Bloomberg

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları