loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupa Sosyalistler Partisi, Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditlerini kınadı

Avrupa Sosyalistler Partisi, Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditlerini kınadı
Tarih: 22.11.2020 - 11:41
Kategori: Gündem

Avrupa Sosyalistler Partisi, suç örgütü liderliğinden hükümlü Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit açıklamasını kınadı.

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaret dolu sözlerine tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

Çakıcı'nın Türkiye'nin en büyük muhalefet partisi liderini, yaptığı siyasi açıklamanın ardından "adımına dikkat etmesi" konusunda uyardığı belirtilen açıklamada "Bu sözler kabul edilemez. Hükümlü hiçbir suçlu siyasete dahil değildir" denildi.

PES Başkanı Sergei Stanishev'in açıklaması şöyle:
"Sabıka kaydı olan bir adam, meşru bir siyasi partinin lideri tarafından neyin söylenip söylenemeyeceğine karar veremez. Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi görüşlerini ifade etme ve diğer partilerin görüşlerini seçmenleri adına eleştirme konusunda bir hakka sahip güçlü bir liderdir.

Adalet bakanını ve Türk hükümetini bu tehditlere yanıt vermeye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olmaya çağırıyoruz. Türk adalet sistemini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusuna hızlı bir şekilde yanıt vermeye çağırıyoruz.

Alaattin Çakıcı, Covid-19'un ardından Türk cezaevlerini boşaltmak amacıyla yakın zamanda Türk makamları tarafından serbest bırakılan çok sayıda suçludan biridir. Türk milliyetçi partisi MHP ile yakın bağları var. Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı sözlü saldırı, muhalefet liderine yönelik daha geniş bir yıldırma kampanyasının parçasıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları