loading
close
SON DAKİKALAR

Avrupalı Genç Sosyalistlerinin Yaz Kampı Foça’da başladı

Avrupalı Genç Sosyalistlerinin Yaz Kampı Foça’da başladı
Tarih: 16.07.2013 - 20:56
Kategori: Yerel

Türkiye’de ilk kez CHP Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde düzenlenen ( YES ) kampına 45 ülkeden gençler katılıyor...

Türkiye’de ilk kez CHP Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde düzenlenen ( YES ) kampına 45 ülkeden gençler katılıyor.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Avrupa Birliği’nin parçası olmayı ve Avrupalı Genç Sosyalistler ile uluslararası birlikteliği yürütmenin hem toplumlarımız, hem de halklarımız için önemini idrak ediyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk kez CHP Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde düzenlenen ( YES ) kampı 45 ülkeden gençlerin katılımıyla Foça’da başladı. 2010 yılında aday üye, 2011 yılında ise tam üye olarak Avrupa Genç Sosyalistler (YES)’e katılan CHP Gençlik Kolları, bu yıl YES 2013 Yaz Kampı’nın organizasyonunu üstlendi.

Koordinatörlüğünü CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin’in üstlendiği ve CHP Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu ile 30 kişilik gönüllü ekibin organize ettiği kampın açılışına İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

45 ayrı ülkeden katılımcının bulunduğu kampın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, "CHP Gençlik Kolları olarak YES’in yapısına dahil olmak ve bu yapıyı geliştirmek; ulusal ve uluslararası düzeyde ana görevlerimizden olacaktır" dedi.

“Avrupa Birliği’nin parçası olmayı ve Avrupalı Genç Sosyalistler ile uluslararası birlikteliği yürütmenin hem toplumlarımızın hem de halklarımız için önemini idrak ediyoruz” diyen Yıldız görüşlerini açıklarken şunları söyledi;

“Avrupa Birliği’nin toplumsal bir mutabakat olmasının yanı sıra kapitalizmin ekonomik lokomotifi olduğunu da görüyoruz. Ancak solun, sosyalizmin ve sosyal demokrasinin ekonomi politiğinin tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri ile yapılacak Transatlantik Ekonomi Anlaşması ile AB’nin tam anlamıyla dünyadaki süper güç konumunu yitirmekte olan gücünü tahvil etmeyi amaçladığını biliyoruz. Bizler Avrupa Genç Sosyalistleri olarak hem ülkelerimizin başka ülkeler üzerinde sömürü yaratmasına karşı çıkmalıyız hem de sömürünün ortağı olmamalıyız. Çünkü sosyalizm insanlık için bir hayat ideali ile yola çıkarken, kapitalizm ve işbirlikçileri silah ve doğal kaynak ticareti üzerinden halklarımızı sömürmeye devam edecektir. Ve bu sömürü bizlere ne demokrasi ne de insan hakları bağlamında bir gelişim sunacaktır. O nedenle CHP Gençlik Kolları solun iktidar olacağı bir Avrupa’yı desteklerken, Amerika’nın arka bahçesi olacak bir Avrupa’nın yanında olmayacaktır. CHP Gençlik Kolları halk inisiyatiflerinin, tüm sivil direnişlerin kalesi ve yürütücüsü olacaktır”.

Yıldız’ın konuşmasının ardından YES Koordinatörü Kaiza da bir konuşma yaptı ve CHP Gençlik Kolları’nın evsahipliğinde gerçekleştirilen yaz kampında olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları