loading
close
SON DAKİKALAR

Avustralya, 225 bin bebek için özür dileyecek

Avustralya, 225 bin bebek için özür dileyecek
Tarih: 19.12.2012 - 14:42
Kategori: Dünya

Avustralya, savaş dönemi sonrasında annelerinden zorla alınarak evlatlık verilen bebekler için özür dilemeye hazırlanıyor...

SYDNEY - Adalet Bakanı Nicola Roxon, Başbakan Julia Gillard'ın, 1951-1975 arasında, genellikle genç ve bekar annelerden devlet veya kilise kanalıyla zorla alınan ve evlatlık verilen bebekler için 21 Mart'ta, meclis kürsüsünden özür dileyeceğini açıkladı.

Roxon, yaşananlardan üzüntü duyduklarını belirterek, acıları biraz da olsa azaltmak istediklerini söyledi.


225 bin bebek annesinden zorla alınmış

Meclisin mart ayında başlattığı soruşturmada, toplamda 225 bin bebeğin annesinden zorla alındığı ortaya çıkmış ve meclis söz konusu annelere tazminat ödemeyi kararlaştırmıştı.


Dini gerekçeler yüzünden

Avustralya'da bekar annelerin bebekleri 1951-1975 arasında, dini gerekçeler yüzünden kilise kanalıyla annelerin elinden zorla alınmıştı.

Annelerinden alınan bebekler, ya kiliseye bağlı dini eğitim kurumlarına gönderilmiş ya da yakın çevredeki evli çiftlere evlatlık olarak verilmişti.

Bekar annelere henüz hamileyken zorla imzalatılan belgelerle de annenin bebeği hakkında herhangi bir bilgiye ulaşması engellenmişti.

2008'de de ülkenin 26. Başbakanı Kevin Rudd, Avustralya adına, acı ve kayıplara neden olan geçmişteki uygulamalardan dolayı ülkenin yerlileri Aborjinler'den özür dilemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları