loading
close
SON DAKİKALAR

Aydın Barosu: 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü kutlu olsun!

Aydın Barosu: 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü kutlu olsun!
Tarih: 10.07.2020 - 15:58
Kategori: Gündem

Aydın Barosu, baro başkanlarının çoklu baro teklifine karşı polis ablukasında Kuğulu Park'ta nöbet tutarken sosyal medya hesabından Dünya Hukuk Günü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu.

Türkiye Barolar Birliği ve 80 baronun karşı çıktığı çoklu baro teklifi meclis'te görüşülmeye devam ediyor. Baro başkanlarının Kuğulu Park'taki bekleyişi ise sürüyor. 

Çoklu baronun FETÖ projesi olduğunu söyleyen başkanlar teklifin komisyona gelmesinden önce Ankara'ya yürüyüş yapmış, kent girişinde polis müdahalesiyle karşılaşmışlardı. Başkanların direnişi sonucu 28 saat süren polis ablukası kalkmış, baro başkanları önce yürüyüş yapmış ardından Anıtkabir'e çıkmışlardı.

İktidarın çoklu baro ısrarından vazgeçmemesine karşı başkanlar teklif komisyonda görüşülürken 3 Temmuz'da Büyük Savunma Mitingi yapacaklarını duyurmuş, tüm avukatları Ankara'ya çağırmışlardı. Mitinge 1 gün kala Ankara Valiliği gösteri ve yürüyüşleri yasaklamış, avukatlar adliye önünde, baro başkanları ise Meclis kapısında nöbet tutmuşlardı.

Baro başkanları teklifin Meclis Genel Kurulu'na gelmesi üzerine Ankara Kuğulu Park'ta nöbeti sürdürme kararı aldılar. Başkanların bulunduğu yeri ablukaya alan polis, avukatların baro başkanlarının yanına gelmesini engellerken, zaman zaman müdahalelerde de bulunuyor. 

Baro başkanlarının Anayasanın 74. maddesi gereğince TBMM'ye giderek dilekçe ile başvuru hakkını kullanmaları da polisin yolu kapatması ile engellenmeye çalışılıyor.

Baro başkanlarına yönelik egellemeler ve polis ablukası sürerken Aydın Barosu, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü dolayısıyla bir mesah paylaştı.

Aydın Barosu'nun paylaşımı şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları