loading
close
SON DAKİKALAR

Aydos Okuma Kulübü'de Tarık Tufan söyleşisi

Aydos Okuma Kulübü'de Tarık Tufan söyleşisi
Tarih: 23.11.2012 - 19:52
Kategori: Yerel

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde başlayan söyleşide Tufan, gençlere yazarlık serüvenini anlattı...

Yazar Tarık Tufan Aydos Okuma Kulübü’nün bu ayki konuğu oldu. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde başlayan söyleşide Tufan, gençlere yazarlık serüvenini anlattı.

Aydos Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan Aydos Okuma Kulübü, etkinliklerine devam ediyor. Her ay bir yazarın misafir edildiği buluşmalarda gençler, önceden kitaplarını okudukları yazarlarla birebir sohbet etme imkânı buluyor, kitap üzerine fikirlerini paylaşıyorlar.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Aydos Okuma Kulübü Okur-Yazar Buluşmaları’nın bu ayki konuğu yazar Tarık Tufan oldu.


Yazarın “Bir Adam Girdi Şehre Koşarak” kitabını okuyan gençlere önce yazarlık serüvenini anlattı. 

Sanat ve edebiyata olan duyarsızlıktan ve popüler kültürün tek tip insanlar oluşturma çabasından şikayetçi olduğunu belirten yazar, yazar olmanın bir karşı duruş olduğunu dile getirdi ve “Ben, hayata kendi durduğum yerden bakmaya, tanıklık etmeye, bir şahitlik kurmaya çalışıyorum ve bendeki karşılığını yazmaya gayret gösteriyorum. Çünkü ben bu düzene razı değilim. Böyle bir tercih yaptım ve yazıyorum. Yazmak benim için kendi varoluş alanımı bir parça olsun genişletme biçimidir.” dedi. 

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Tufan, program sonunda kitaplarını imzaladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları