loading
close
SON DAKİKALAR

'Aygün derhal serbest bırakılsın'

'Aygün derhal serbest bırakılsın'
Tarih: 13.08.2012 - 18:15
Kategori: Dünya

Alman Yeşiller Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılması istendi...

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth ve partinin İnsan Hakları ve İnsani Yardım Komisyonu Başkanı Tom Koenigs tarafından yazılı ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada, Aygün'ün Türkiye'deki hukuk devleti ve azınlık hakları gibi konularda büyük uğraşlar verdiğine dikkat çekilerek, "Aygün'ün PKK tarafından kaçırıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Federal Meclisi İnsan Hakları Komisyonu olarak kendisiyle de bir araya gelerek tanışma fırsatı bulduk. Türkiye'deki hukuk devleti ve azınlık hakları gibi konularda kendisi büyük mücadeleler vermektedir" denildi.

Aygün'ün hükümeti eleştiren açıklamalarını paylaştıkları belirtilen açıklamada, "9 yıldan beri hükümet iktidarda olmasına rağmen, Erdoğan tarafından dile getirilen Alevi, Kürt ve Roma açılımı gerçekleşmedi" şeklinde görüş belirtildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Hüseyin Aygün'ün derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını istiyoruz. Onun kaçırılması sadece Türkiye'de değil, bu coğrafyada tolerans, insan hakları ve dayanışmaya karşı yapılan bir saldırıdır. . Günümüzde politik, etnik ve dini gruplar arasında insan hakları ve diyalogun demokratik yöntemlerle gerçekleşmesini savunan Hüseyin Aygün gibi insanlara ihtiyacımız var."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları