loading
close
SON DAKİKALAR

Ayhan Kara: Medya operasyonunu seçimden bağımsız düşünürsek yanılırız

Ayhan Kara: Medya operasyonunu seçimden bağımsız düşünürsek yanılırız
Tarih: 23.03.2018 - 17:47
Kategori: Medya

Gazeteci Ayhan Kara, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

 Ayhan Kara'nın açıklamalarının bir bölümü şöyle:

(Aydın Doğan’ın medya grubunu Demirören’e satması) Direnerek çekilebilirdi ama Türkiye’de mevcut iktidara kaşı iktidar alternatifi görememek direnme ruhunu söndüren bir şey belki.

Doğan Haber Ajansı (DHA) var. Anadolu Ajansı AK Parti'nin resmi ajansı hüviyetinde. En azından alternatif bir DHA vardı. Yurdun dört bir yanından haberleri geçiyordu. Kamuoyunu aydınlatma açısından önemli bu. Birçok kanal DHA'dan besleniyordu. Bu da ortadan kalkacak. Halk TV, Sözcü, Odatv hangi ajanstan alacak haberleri?

Oturup ah vah demenin manası yok. Hürriyet yoksa halkın Halk TV’si, Sözcü’sü, Odatv’si, sosyal medyası, Twitter’ı var. Halk TV sponsor bulup bir iki dizi yapsın artık. Kanal D’de diziler yaşayacak mı, onlar da sonlanacak. Eminim Sözcü’nün tirajı en az yüzde 50 artacak bu hafta.

CHP başta olmak üzere muhalefetin yapması gerekenler var. Seçim bütçeleri oluşturacaklar. Medya operasyonunu seçimden bağımsız düşünebilir miyiz? ATV-Sabah operasyonu olduğunda 2007’de nasıl ki seçimden bağımsız düşünemediysek buna da başkanlık sistemini geçirmeye dönük olarak bakmazsak yanılırız.

Muhalefet, muhalif basını güçlendirecek şekilde bütçelerini kullanmalı. Sosyal medyaya bütçelerinin ciddi kısmını yatıracaklardır. Sosyal medyaya yönelik ciddi bir kadro oluşturup operasyonun olumsuz sonuçlarını ortadan kaldıracak çözümler bulmak lazım.

Merkez medyanın çöküşüyle gazeteciliği gazetecilik yapan nosyon ortadan kalkıyor. İktidarın Doğan grubunun üzerine çökmesidir, adı budur. Bu TV’lerin, gazetelerin iktidarın isteği doğrultusunda yayın yapması demek. Ekran yüzleri, yazı işleri, muhabirler adım adım tasfiye olacaktır. Yerine yandaş basındaki antrenmanlı tipler gelecektir.

Hürriyet’tte Fatih Çekirge gelirse şaşırmam. Doğan döneminde de bayrak gösteren biriydi. Abdulkadir Selvi ciddi rol almış durumda rolü daha da artacak. Ayşe Arman’ı ne yapacak? Ertuğrul Özkök çekmecelerini toplamıştır. Mehmet Yılmaz spor yazmaya başladı. İktidara yakın tipler gelecek. CNNTÜRK’teki programlarda iktidarın borusu ötüyordu daha çok ötecek. Dizilerin senaryo yazarları değişecek. Milliyet’in Cadde eki nasıl değiştiyse Hürriyet’in Kelebek eki de kadar değişecek. Kelebek magazinin amiral gemisi. Alıştığınız cemiyet hayatı haberlerini göremeyeceksiniz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları