loading
close
SON DAKİKALAR

Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne geri döndü

Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne geri döndü
Tarih: 02.08.2021 - 11:42
Kategori: Medya

4 gün önce Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un "emek ve sendika karşıtı tavrı" nedeniyle istifa ettiğini belirten Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet gazetesindeki Genel Yayın Yönetmenliği görevine geri döndüğünü duyurdu.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa ettiğini Aykut Küçükkaya, görevine geri döndüğünü duyurdu.

"Bu kararımın ardından Cumhuriyet Vakfı Başkanı Sayın Alev Coşkun’la önceki gün bir görüşme gerçekleştirdik" diyen Küçükkaya, "97 yıllık Cumhuriyet geleneği, bize yine doğru yolu gösterdi. Bu yol, tartışarak “en iyiyi” bulmaktı. Zaman zaman farklı düşüncelere sahip olsak da demokrasiyi içine sindirmiş bir kurum olarak bir masanın etrafında en sert şekilde fikirlerimizi savunur ama kendimiz için değil, Cumhuriyet için doğru olanı buluruz. Yine öyle oldu..." ifadelerini kullandı.

Küçükkaya, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Vakfı’yla Cumhuriyet emekçileri üç yıldan bu yana omuz omuza yürümektedir. Birçok sıkıntıyı bu birliktelik sayesinde aşmıştır. Bu süreçte, sıkıntıları aşmada Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un büyük katkısı olmuştur... Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin, tüm Cumhuriyet çalışanlarının ve gazetenin gerçek sahibi Cumhuriyet okurlarının daveti üzerine bugün itibarıyla görevimin başına dönüyorum..."

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, "27 yıldır büyük bir gururla çalıştığım gazetem Cumhuriyetten, 3 yıldır yürüttüğüm Genel Yayın Yönetmenliği görevimden istifa ediyorum" açıklamasını yapmıştı.

Cumhuriyet gazetesi çalışanları, Küçükkaya'nın istifasının ardından Cumhuriyet Vakfı'na çağrı yaparak, "Küçükkaya'nın istifası kabul edilmemesini, sendikasızlaştırma girişim ve baskılarına son verilmesini talep ediyoruz" demişti.

Cumhuriyet'ten yapılan açıklamada ise, Küçükkaya'nın istifasının yürürlüğe konmasının 2 Ağustos'a kadar bekletileceği ifade edilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları