loading
close
SON DAKİKALAR

Ayşe Arman Hürriyet'ten noter aracılığıyla istifa etti

Ayşe Arman Hürriyet'ten noter aracılığıyla istifa etti
Tarih: 03.11.2019 - 14:15
Kategori: Medya

Hürriyet gazetesinde geçtiğimiz günlerde çok sayıda gazeteci 'işletmesel sebepler' gerekçe gösterilerek evlerine postayla gönderilen tebligatla işten atılmıştı. Basın camiasında tepki çeken işten çıkarmaların ardından Ayşe Arman da istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde basın tarihinde görülmemiş şekilde Hürriyet'te çalışan çok sayıda gazeteci evlerine gönderilen tebligatla işten atılmıştı. 

Hürriyet'teki işten atmalara tepki olarak gazete genel yayın yönetmeni Vahap Munyar istifa etmiş, istifasını Hürriyet'e noter yoluyla göndermişti. Hürriyet yazarı Gülse Birsel de istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Son olarak 27 yıldır Hürriyet'te çalışan Ayşe Arman da ayrıldığını açıkladı. Arman Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Hürriyet'ten geçen hafta istifa etitğini, istifasını noter aracılığıyla gönderdiğini ifade etti.

Arman'ın açıklaması şöyle: 

" 27 yıldır Pazar röportajları yapıyorum. Artık gazeteden değil, buradan paylaşacağım.  Hürriyet bitti, sevdiğim işi yapmaya devam… Tabii ki üzgünüm… 27 yıl, Ömer’le ilişkimden uzun... Resmen bir ömür… Çok güzel günlerim oldu... Hürriyet’te doğdum ama yaşamaya devam edemeyeceğimi görüyorum. ..Yasımı kendi içimde yaşıyordum, ama o kadar çok soran oldu ki, paylaşmam icap etti... Peki o zaman: Geçen hafta, buradaki Türk konsolosluğundaki noter aracılığıyla aramızdaki sözleşmeyi feshettiğimi bildiren bir ihtarname yolladım. İstifa ettim yani. Şimdi yola devam. Buradan, çekimler, röportajlar, ne bileyim canımız ne isterse yaparız, hiç olmadığı kadar özgür… Ne dersiniz??? Var mısınız??? Bu yola benimle çıkar mısınız" dedi.

"Hürriyet işvereni çürümüşlüğünü gösterdi"

Demirörenler, içinde Hürriyet, CNN TÜRK, Kanal D, Posta ve DHA'nın olduğu medya grubunu Doğan Holding'ten satın almıştı. Demirörenlere geçmesinin ardından iktidarın bülteni haline gelen medya grubunda çok sayıda isim işten çıkarılmış, bazı isimler de istifa etmişti. 

Son olarak Hürriyet gazetesi geçtiğimiz günlerde basın tarihinde bir ilki gerçekleştirerek uzun yıllardır Hürriyet'te çalışan gazeticeleri evlerine posta yoluyla gönderdiği tebligatla işten çıkarmıştı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası Hürriyet'teki 43 sendika üyesi gazetecinin çıkarıldığını açıklayarak, işten çıkarmaları "Sindirme operasyonu" olarak nitelemişti. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği ise "Hürriyet işvereni suç işlemiştir, çürümüşlüğünü göstermiştir" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayınlamıştı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları