loading
close
SON DAKİKALAR

Aysun Gökçe: Kooperatifimizin zincirleri Türkiye'yi kucaklasın istiyoruz

Aysun Gökçe: Kooperatifimizin zincirleri Türkiye'yi kucaklasın istiyoruz
Tarih: 20.12.2017 - 11:01
Kategori: Medya

Soma Emekçi Kadınlar Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Aysun Gökçe, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Soma Emekçi Kadınlar Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Aysun Gökçe, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Kadınları üretime katmak için kooperatif kurduklarını söyleyen Gökçe, "Kooperatifimizin zincirleri Türkiye'yi kucaklasın istiyoruz" dedi.

Gökçe'nin açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Her sokağında her mahallesinde acı olan bir yer haline dönüştü Soma. Zaman zaman maden kazalarında kaybettiğimiz canlar oluyordu ama birden bire 301 madenci ölünce bu bizi çok üzdü.

-Ben STK başkanlığını da yapıyorum. Nakdi yardımlar yapılıyordu. Bu yardımlar, ziyaretler ne olacak ne zamana kadar sürecek diye düşünüyorduk bir anda bir bomba düştü, 2800 kişi işsiz kaldı.

-Madende ölenler arasında küçük çocuklar, yeni evliler vardı. İki hane var yan yana, birinde çocuk babayı kaybetmiş diğerinde işsiz kalmış bir baba var. Gidip gelirken bir şey yapmalı diyorduk. Bağlı bulunduğum örgütümün yönetim kuruluna fikrimi söyledim. Kocaman bir binamız var. Kadına yönelik eğitimler vermeye başladık. Oradan bir şey öğrenip çıkanlar elinin emeğiyle geçiniyor şimdi.

-Kadınların ortak olması lazım. Çok daha fazla kadına ulaşılması gerekiyordu buna da kooperatifleşerek ulaşabileceğimize inandım. Tarladaki kadını da evinde bir şeyler üreten kadını da buna katabilmeliyiz diye  7 ortaklı kooperatif kurduk. Ürün alımlarını biz yapıyoruz. Domates, zeytin, peynir alacaksak tarlada üretim yapan kadınlardan alıyoruz. Çıkış noktamız kadınları üretime katmaktı.

Kooperatifimizin zincirleri Türkiye'yi kucaklasın istiyoruz. Salça üretiyoruz ama en güzel salça Adana'da, Hatay'da üretiliyor. Neden oradaki kadın hem kendine hem kooperatife katkıda bulunmasın.

-Gelirimizin yüzde 10'unu eğitime harcıyoruz. Bize destek olunmalı ki biz de yardım edebilelim. Kendi çabamızla 4 çocuğa burs verir hale geldik. Neden 14 olmasın.

-Ürünlerimizi katkı maddesi olmadan yapıyoruz. İstanbul'da bir lokanta var ürünlerimizden alıyor. Haftanın bir günü ürettiğimiz bütün ürünleri misafirlerine tattırıyor. 

-Henüz internet satışımız yok. Genel Kurulumuzu yaptıktan sonra yapacağız onu da. 

-Gıda üretim belgesi alınmış bir mutfağımız var. Kadınlar gelip orada çalışıyor. "


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları