loading
close
SON DAKİKALAR

Aytun Çıray'dan 'Abdülhamit neyse Atatürk odur' diyen İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu'na tepki

Aytun Çıray'dan 'Abdülhamit neyse Atatürk odur' diyen İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu'na tepki
Tarih: 23.11.2020 - 16:44
Kategori: Siyaset

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun katıldığı bir programda sarf ettiği, "Abdulhamit neyse Atatürk odur" sözlerine tepki gösterdi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın suduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Ağıralioğlu, Küçükkaya'nın, "Ben kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan birisiyim. Sizin Atatürk'le bağınız nasıl?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Öyle bir bedel ödemiş gelenekten geliyoruz ki, tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğu dönemlere hapsetmeyecek bir coşkunluk ihtiyacımız var. Ben Bilge Kağan'dan Mustafa Kemal Atatürk'e kadar gelen hattı tek çizgide bileştiren bir geleneğe aitim. Türk devletlerinin hepsini bir, o iradenin hepsini aynı hissiyatın iradesi olarak görürüm. Bilge Kağan neyse Abdulhamit odur, Fatih neyse Atatürk odur, Osman Gazi neyse Atatürk odur. O hat içinde bize devlet kurmuş vermiş herkesi aynı çizgi içinde, Türk devlet iradesinin mümtaz şahsiyetleri olarak görüyoruz. O hatta kopukluk memlekette huzursuzluğa neden oluyor. Birilerini sevmek için birilerine hakaret etmek zorunda değilsiniz."
Aytun Çıray: Kabul etmiyorum
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ağıralioğlu'nun açıklamasına tepkik gösterdi. Çıray, "Tarihimizi inkâr etmiyoruz... Ancak 'Abdülhamit neyse Atatürk odur..' sözünü ben kabul etmiyorum" dedi.
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları