loading
close
SON DAKİKALAR

Azra Deniz Okyay’ın ‘Hayaletler’ filmine Moskova’dan FIPRESCI Ödülü

Azra Deniz Okyay’ın ‘Hayaletler’ filmine Moskova’dan FIPRESCI Ödülü
Tarih: 21.10.2020 - 11:12
Kategori: Kültür & Sanat

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi “Hayaletler”, 36. Varşova Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’ne değer görüldü.

Avrupa’nın en önemli festivallerinden sayılan 36. Varşova Film Festivali’nin “Keşifler” bölümünde gösterilen film Bulgaristan, Polonya ve Romanyalı sinema yazarlarından oluşan Genç FIPRESCI Jürisi tarafından değerlendirildi.

Bulgaristan’dan Mladen Plechevski, Polanya’dan Maria Dybcio ve Mateusz Tarwacki, Romanya’dan Elena Diana Smeu ve Georgiana Musat’tan oluşan jüri “Hayaletler”i en iyi film seçti.

“Hayaletler”, Belçika’nın en önemli festivallerinden 47. Gent Film Festivali‘nde de seyirciyle buluştu. Pedro Costa, Chloé Zhao, Maïwenn, Ágnes Kocsis’in de aralarında olduğu ödüllü yönetmenlerin Oscar adayı olan bağımsız filmleriyle ana yarışmada yer alan “Hayaletler”, en iyi film dalında Büyük Ödül ile müzik ve ses tasarımı dalında verilen Georges Delerue Ödülü için yarışıyor.

‘Hayaletler’

İlkgösterimini yaptığı 77. Venedik Film Festivali’nden eleştirmenlerin Büyük Ödül’ünü alan filmde İstanbul’da yaşayan dört karakterin, büyük bir elektrik kesintisinin yaşadığın tek bir günde geçen hikâyesine odaklanılıyor. Kentsel dönüşüm, soylulaştırma ve Suriyeli mülteciler ekseninde, danstan ve dinamizmden ödün vermeden işlenen filmde kadın karakterler ön plana çıkarılarak umut ve hayatta kalmaya çağrı yapılıyor.

Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir’in başrollerde olduğu filmin yapımcılığını Dilek Aydın, görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin, sanat yönetmenliğini ise Erdinç Aktürk üstlendi.

“Hayaletler”in Türkiye’deki gösterim tarihi önümüzdeki aylarda netlik kazanacak.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları