loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan: Ekonomi yönetimi öyle hatalar yapıyor ki, bakkal çırağı bunların yaptığı hatayı yapmaz

Babacan: Ekonomi yönetimi öyle hatalar yapıyor ki, bakkal çırağı bunların yaptığı hatayı yapmaz
Tarih: 26.10.2020 - 14:43
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, KARAR TV canlı yayınında Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtladı.

Ali Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hükûmetin küçük ortağı askıda ekmek kampanyası başlattı. Aynı günlerde “eve ekmek götüremiyoruz“ diyen vatandaşımızın sözlerini Cumhurbaşkanı abartılı buldu. Hangisi doğru? Hükûmet kendi içinde tezat yaşıyor.

Kongreler vesilesiyle gittiğimiz şehirlerde çok sayıda vatandaşımız önümüzü keserek 'ben sokakta yatıyorum, eve götürecek ekmeğim yok, param yok, ne yapabilirim' diyor.

Kötü yönetimi nasıl anlarız? İşin başında dürüst ve işin ehli insanların olmaması. Kararların istişare edilmeden alınması. Kurallara ve kurumlara verilen önemin sıfırlanması.
 
Dışişleri Bakanlığım döneminde bakanlığın mesleki formasyonundan geçmeyen, dışarıdan büyükelçi atanması için çok bastırıldı. Ben bunu yapmadım. Büyükelçi, 84 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eder. Dar bir zihniyetin temsilcisi olamaz.
 
Anayasa Mahkemesinin kararları uygulanmıyor, uygulanmadığı zaman Cumhurbaşkanı uygulamayan mahkemenin arkasında duruyor. Bu çok vahim bir tablo.

Genel Başkan şapkasıyla, AK Parti teşkilatlarına “Aman ha akraba falan almayın” diye talimat veriliyor. Devlet Başkanı şapkasıyla, en yakın akrabası bakanlık pozisyonuna gelebiliyor.

Ekonomi yönetimi öyle hatalar yapıyor ki iki aylık bir bakkal çırağı bunların yaptığı hatayı yapmaz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları