loading
close
SON DAKİKALAR

Babacan: Şimdi neden faizi artırdınız diye sormak lazım

Babacan: Şimdi neden faizi artırdınız diye sormak lazım
Tarih: 21.11.2020 - 13:45
Kategori: Siyaset

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Kastamonu İl Kongresinde konuştu.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye, üste çıkanın altta kalanı ezdiği, ezilenlerin de bir gün üste çıkıp ötekileri ezmeye çalıştığı bir ülke oldu. Peki, altta kalanlar adına yola koyulan iktidar partisini destekleyen geniş kesim bugünkü Türkiye’nin mi hayalini kuruyordu?

Çok değil bundan 7 sene evvel bugünkü Cumhurbaşkanı çeteler dönemi mafya dönemi bitmiştir demişti. Ama ne oldu bugün illegal yapılan sözlerine kendisi tek kelime edemiyor. Niye edemiyor? Her konuda açıklama yapıyor. İttifak bozulur kaygısıyla ortağının suça sahip çıkmasına sesini çıkarmıyor cumhurbaşkanı.

Ekonomimiz son 20 yılın en kötü dönemini yaşıyor, enflasyon durdurulamıyor, Merkez Bankası rezervleri tükendi. Geçtiğimiz günlerde Merkez başkanını değiştirdiler ardından da Hazine ve Maliye Bakanı ortadan kayboldu, şaka yok birden buharlaştı hala ortada yok.

Ekonomiyi batırdılar şimdi de bir bakanı ortadan kaybedip bu işi unutturalım istiyorlar. Bir durun nereye kayboluyorsunuz? Gitmenin de bir adabı vardır. 2 yıldır bu ülkeyi borca soktunuz ve bakanı gizleyip bu işi unutturamazsınız.

Kaç Merkez Başkanı'nı görevden aldınız, kaç bakana iftira attınız, meydanlarda yuhalattınız şimdi neden faizi artırdınız diye sormak lazım.

Salgın sürecinde hükümete defalarca çağrı yaptık, hızla önlem alınmasını istedik. Biliyorsunuz şimdi de yeni bir önlem genelgesi açıkladılar. Sırf önlem aldık demek için, mücadele etmek için değil de ceza kesmek için bir genelge gibi görünüyor. Biz size önlem alın dediğimizde milletimize ceza keserek oradan bir gelir elde etme yöntemi önermedik ki. Bilim Kurulu var diyorlar ama kurulda STK'lar, meslek örgütleri yeterince temsil edilmiyor, daha da garibi kurum üyelerinden birisi dedi ki 'Vaka sayılarını biz de bilmiyoruz.' Bilim Kurulu'ndan verileri gizliyorlar. TÜİK'ten alıştılar ya, rakamlarla oynamaya, verileri gizlemeye...

Şimdi restoranları, kafeleri, kıraathaneleri yeniden kapadılar. Bakıyoruz yapılan açıklamalara esnafa hiçbir destek yok.

Durum çok vahim önce gerçekleri bir an önce vatandaşımızla paylaşın, günlük vaka sayılarının bizim arkadaşlarımızın tahminlerine göre 30-40 bini geçtiğini vatandaşımıza söyleyin. Basit, kolay anlaşılır net önlemler açıklayın. Bu alınan önlemleri vatandaşın anlaması mümkün değil. Öyle karmaşık, anlaşılması zor bir çerçeve çiziyorlar ki bu önlemlere bunların faydası da kalmıyor. Anlaşılmayan tedbirlerin uygulanması da zor. Çünkü artık halkın dilini de unuttular.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları