loading
close
SON DAKİKALAR

Bağdat'ta önemli görüşme

Bağdat'ta önemli görüşme
Tarih: 02.12.2013 - 01:55
Kategori: Ekonomi

Bağdat yönetimi Türkiye'den gelen özel uçaklara hava sahasını kapatmıştı bugün sürpriz bir gelişme yaşandı ve Bakan Yıldız Irak'a gitti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bağdat'ta, Başbakan Nuri el-Maliki'nin enerji işlerinden sorumlu yardımcısı Hüseyin Şehristani ile bir araya geldi. Türkiye'nin Kuzey Irak yönetimi ile petrol anlaşmaları imzaladı haberleri üzerine Bağdat yönetimi Türkiye'den gelen özel uçaklara hava sahasını kapatmıştı bugün sürpriz bir gelişme yaşandı ve Bakan Yıldız Irak'a gitti.

Türkiye, Erbil ile tarihinin en kapsamlı enerji anlaşmasını hayata geçirmek için uğraşırken, bir yandan da Irak hükümetinin onayını almaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıl anlaşma söylentilerinin ortada dolaştığı sırada, Yıldız’a Erbil’e iniş izni vermeyen Bağdat, yine manevrasını havacılık üzerinden yaparak, Türk özel uçaklarına Irak hava sahasını kapadı. Bağdat’ın bu hareketi gündeme otururken, ilginç bir gelişme daha yaşandı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, sürpriz bir kararla Bağdat’a uçtu. Şimdi gözler Yıldız ve Bağdatlı yetkililerin yapacağı görüşmelere çevrildi.

Şehristani'nin "Yeşil Bölge"deki ofisinde, basına kapalı yapılan görüşmede, iki ülke arasında enerji alanındaki ilişkilerin ele alındığı belirtilirken sona eren görüşmenin ardından bir basın açıklaması yapılması bekleniyor.

ERBİLE'E GİDECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, görüşme sonrası Bağdat'tan Erbil'e hareket edecek. Yıldız, yarın Erbil'de Petrol ve Gaz Konferansına katılacak ve ikili görüşmelerde bulunacak.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı 3. Kürdistan-Irak Petrol ve Gaz Konferansı" yarın Erbil kentinde başlayacak. Saad Abdullah Konferans Salonu'nda düzenlenecek ve 3 gün sürecek konferansın açılışını Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami yapacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları