loading
close
SON DAKİKALAR

Bahattin Yücel: Ekonominin bir yerde dibe vuracağını düşünüyorum

Bahattin Yücel: Ekonominin bir yerde dibe vuracağını düşünüyorum
Tarih: 14.11.2017 - 17:32
Kategori: Medya

Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Yücel, "Türkiye'nin ekonomisi parlak değil. Türkiye ciddi ölçüde sıcak para ekonomisi çevirmekte olan ülke. Büyüme hızı düştükçe enflasyon artıyor" dedi.

Yücel'in konuşmalarından bazı bölümler şöyle:

-Demokratik ülkelerde Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü çıkar açıklar hangi ülkede kaç asker var diye.

-Geldiğimiz tablo Esad yönetimi 'savaş bitti' dedi.

-Müslüman kardeşlerle birlikte baba Esad'ı devirmek için Türkiye de çok büyük destek verdi.

Türkiye'nin başına Suriye belasını saran Ahmet Davutoğlu AKP içinde sorgulanıyor mu, bilmiyorum.

İktidar yanlısı her konuyu bilen gazeteciler var. Lübnan'da yeniden Şii-Sünni mücadelesi ateşlenebilir. Türkiye bunlara hazır mı yoksa monşer dediklerinin yerine gelenler ne kadar çözebilir bilmiyorum.

Körfezde bu gelişmeler olurken Türkiye'nin sadece (sorunu) Şii-Sünni olarak belirlemesinin Sünni islam kardeşliği politikasının ne kadar çocukça olduğunu gösteriyor.

Türkiye büyük çoğunluğu müslüman. Sünni müslüman coğrafyasında laiklik olduğu için Türkiye'nin örnek aldığı ülkeydi. Örnek denilen ülkede laiklik anayasadan kaldırılsın, diyen Meclis başkanı var.

Genelkurmay başkanı, Atatürk'e hakaretler eden kişiyi (Nuri Pakdil) ziyaret ediyor. Bunlar olağan değil. 1957 sonrası Menderes'in halk desteğini kaybetmesi sonrası sürece doğru gittiğimizi görüyorum.

Cumhurbaşkanı 'belki belediye başkanlarını seçmemek lazım' dedi. Bunun nedeni seçim değil denetimsizlik.

-İnsanlar tatile niye Yunanistan'a gidiyor, orada 1 milyar dolara yakın para bırakıyor? Burada alkollü içecekler konusunda kısıtlama var. Gece 22.00'den sonra satışı yasak. Vergiler var bir de. Bizde 25 euro olan rakı Yunanistan'da 11 euro.

Bu sene Rusları tekrar kazandık, fiyatları yüzde 40 düşürdük.

-Biz demokrasi kültürüne sahip olmayan bir ülkeyiz. Taksim de Beyazıt da değişikliğe uğradı, kuşa benzedi.

Talimhaneye çok sayıda turist geldiği için oradaki taksicilere polis müdahale etmiyor, tolere ediyor.

İstanbul'un ulaşımıyla, ilgili doğru dürüst bir çalışma hala yok. Ortasından deniz geçen bir kenttir ama hala kullanamıyoruz.

-Türkiye'nin ekonomisi parlak değil. Türkiye ciddi ölçüde sıcak para ekonomisi çevirmekte olan ülke. Büyüme hızı düştükçe enflasyon artıyor. Dünyanın en fazla akaryakıta para ödeyen ülkesi olduk. Bu, halka çok ciddi yansır, sonra tarıma geçer. Mazot fiyatındaki artış çiftçiyi de etkileyecek. Otoyolların finansmanı var, havaalanları var, 3. havaalanın getirdiği ciddi yük var. Giderek daha da derinleşeceğini düşünüyorum. Ekonominin bir yerde dibe vuracağını düşünüyorum.

Türkiye tek adam yönetimine gidiyor. Meclis'in denetim gücü azaltılmış durumda. Ekonominin AKP'nin 2002-2007 arasında büyüme hızı yüzde 7. 2007'den 2011'e kadar olan dönemde yüzde 4'lere düşmüş. Şimdi Tayyip bey tek hakim. Büyüme hızı yüzde 3.

Ben Kürtsüz bir Türkiye siyaseti düşünemiyorum. HDP'nin genel başkanları görevden alındı. Birleştirme yapacağımıza bölmeye çalışıyoruz anlamıyorum. 6 milyon vatandaşı yok sayıyorsun. Kürt parlamenterlerin Meclis'ten gönderilmesine CHP şiddetle karşı çıkmalıydı.

Enis Berberoğlu'nun terörist olacağına inanmam. Yargıçların hukuka uymaları, Berberoğlu'nu serbest bırakmaları yapılacak en akıllı iştir."



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları