loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan 80’lik ihtiyarla evlenen kızların peşinde

Bakan 80’lik ihtiyarla evlenen kızların peşinde
Tarih: 22.10.2013 - 11:26
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu­’nun dağ gi­bi so­run­la­rı var...

Ça­lı­şan­lar da emek­li­ler de ken­di­le­ri için çok önem­li olan, çok sa­yı­da so­ru­na çö­züm bek­ler­ken, il­gi­li Ba­kan 80’lik emek­li­ler­le ev­le­nen kız­la­rın pe­şi­ne düş­tü!

AĞAÇ­LAR VE OR­MAN

“A­ğaç­lar­la uğ­ra­şır­ken or­ma­nı gö­re­me­me­k” di­ye bir söz var.
Bu söz, Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı ile üst dü­zey bü­rok­rat­la­rı­nı çok net ola­rak yan­sı­tı­yor.
Ba­kan di­yor ki;
“80’lik ih­ti­yar­lar­la ev­le­nen ve on­lar öl­dük­ten son­ra 40 yıl ay­lık alan genç ka­dın­lar var. Bu ola­ya el atıp, en­gel ola­ca­ğım.”
Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu Baş­ka­nı da di­yor ki;
“Baş­ba­kan, her­kes üç ço­cuk yap­sın di­yor. Ben­ce üç ye­ter­li de­ğil, en az beş ço­cuk ol­ma­lı­…”
Ba­kar mı­sı­nız şu işe; akıl­la­rı­nı ka­dın­lar­la, kız­lar­la ve ço­cuk yap­mak­la boz­muş­lar!
20 ya da 25 ya­şın­da­ki kız 80’lik de­de ile ev­len­di ve de­de öl­dü di­ye­lim. 40 yıl ma­aş ola­rak 300-500 TL ala­bil­me­si için, “hiç ev­len­me­me­si­” ge­re­ki­yor. Kal­dı ki me­mur emek­li­le­rin­de, 30 yaş ve üze­ri yaş far­kı var­sa, ka­dı­na hak et­ti­ği maa­şın ya­rı­sı bağ­la­nı­yor!
Pe­ki.. gün­de 25 ku­ruş “as­ga­ri ge­çim in­di­ri­mi­” için, in­san­lar ni­çin ço­cuk üs­tü­ne ço­cuk yap­sın?

SO­RUN­LAR DAĞ Gİ­Bİ

- Ça­lı­şan­la­rın kı­dem taz­mi­nat­la­rı­na el atı­lı­yor. Ya­pı­la­cak öde­me ya­rı­ya in­di­ri­li­yor. Hiç bir açık­la­ma yok!
- Mil­yon­lar­ca emek­li­nin, “in­ti­bak so­ru­nu­” var. “He­men çö­zü­yo­ru­z” di­ye yaş­lı baş­lı in­san­la­ra ma­sal an­lat­tı­lar. Çö­zü­len bir ko­nu yok!
- Emek­li­ye “Ö­zel has­ta­ne­ler­de te­da­vi be­da­va. İs­te­yen her­kes gi­de­bi­li­r” di­ye ma­sal an­la­tıl­dı. 12 Oca­k’­ta ya­yın­la­nan Ka­rar­na­me ile özel has­ta­ne­le­rin, te­da­vi olan has­ta­dan yüz­de 200 “fark üc­ret ala­ca­ğı­” açık­lan­dı!
Ha­ni özel has­ta­ne­de te­da­vi be­da­vay­dı? Hiç bir açık­la­ma yok!
- “E­mek­li­ye, bay­ram­dan ön­ce 1.5 ma­aş ya da 1 ma­aş pro­mos­yon ve­ri­le­ce­k” de­nil­di ya­rım hat­ta çey­rek ma­aş bi­le pro­mos­yon ve­ril­me­di. Ve­ril­me­ye­cek de!
Hiçbir açık­la­ma yok, emek­li­ye ma­sal an­la­tıp alay edi­yor­lar.
Bu ve ben­ze­ri so­run­lar dağ gi­bi yı­ğıl­mış­ken, Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı; “80’lik ih­ti­yar­la 20-25 ya­şın­da­ki kız­la­rın ev­len­me­si­ni en­gel­le­ye­ce­ği­z” di­yor. SGK Baş­ka­nı da “3 ço­cuk yet­mez, ka­dın­lar 5 ço­cuk do­ğur­ma­lı­” di­ye, ken­di­le­ri­ne gö­re çok önem­li olan bu ko­nu­lar­la il­gi­le­ni­yor­lar!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları