loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Bağış'tan Doğalgaz Açıklaması

Bakan Bağış'tan Doğalgaz Açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 20:37
Kategori: Dünya

Bakan Bağış, "Akdenizdeki doğalgaz için birilerinin büyük bir telaş içerisinde provokasyona girmiş olmaları düşündürücüdür" dedi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere dün akşam KKTC'ye gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı kabul etti.

Eroğlu, müzakerelerin yoğunlaştırılmış bir şekilde devam etiği bir zamanda Kıbrıs Rum tarafının petrol ve dogalgaz arama faaliyetlerine başladığını, buna sessiz kalamayacaklarını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile New York'a imzaladığı Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması ve KKTC hükümetinin aldığı kararların, bu konuda sessiz kalamayacaklarının ve atacakları adımlar olduğunu söylemelerinin sonuçları olduğunu ifade eden Eroğlu, sonuçların alınmaya başladığını söyledi.
Kıbrıs sorununun çözümü yönünde iyi niyetlerini sürdürmelerine rağmen aynı iyi niyeti Rum tarafından görememenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Eroğlu, ''Ama bizim iyi niyetimizi bütün dünya, başta BM Genel Sekreteri olmak üzeri, artık kabullenmiştir. Bundan sonrası Rumun tavrına bağlı'' diye konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış da Başbakan Erdoğan'nın selamını getirdiğini, New York'ta tarihi bir imza atılmasına şahitlik ettiğini ifade ederek, ''Sayın Başbakanımızla sizin imzaladığınız anlaşma aslında hepimizin, Türkiye'nin de KKTC'nin de iktidarıyla muhalefetiyle hep beraber ortak duygularımızın yansımasıdır. Bu anlaşmanın gereğini de yerine getirmeye başladık'' dedi.

Bu konuda KKTC hükümetinin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek, KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün dün akşam yaptığı yazılı açıklamayı anımsatan Bağış, Eroğlu'nun yürüttüğü kapsamlı çözüm arayışlarını çok önemsediklerini belirterek, şöyle devam etti:
''Bütün bu çözüm arayışları devam ederken, görüşmeler devam ederken, sanki Akdenizde'ki doğalgaz kaçacakmış gibi, uçacakmış gibi birilerinin büyük bir telaş içerisinde provokasyona girmiş olmaları düşündürücüdür. Ama bunu düşünmesi gereken bizden çok AB üyesi ülkelerdir'' dedi.

KKTC ziyaretinin ardından Strasbourg'a gideceğini, AB Komisyonu ve AP Parlamentosu üyelerini bilgilendirme imkanı bulacağını kaydeden Bağış, şöyle konuştu:
''Türkiye ve KKTC tek yumruk olarak birlikte ilerleyecektir. İnşallah adada kapsamlı çözüm olur, o zaman  Akdeniz'in bütün zenginliklerini hep birlikte değerlendiririz ve bu güzel adayı gerçekten refahın, bolluğun merkezi haline getiririz. KKTC'de herkes şunu iyi bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti yüzde yüz arkanızdadır.''


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları