loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Çelik: Öcalan'ın gücünü göreceğiz

Bakan Çelik: Öcalan'ın gücünü göreceğiz
Tarih: 14.01.2013 - 18:36
Kategori: Siyaset

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bursa'da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda, "Sürecin Öcalan'ın gücünü göstereceğini" söyleyerek BDP'ye yüklendi...

BURSA – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Abdullah Öcalan’ın gücünün ne olduğu görülecek. Bu bölge halkı adına siyaset yaptığını söyleyen siyasi partinin konumunun ne olduğu ortaya çıkacak. Ayrıca bu örgütün iç bağlantılarıyla, uluslararası düzeydeki bağlantıları da yavaş yavaş ortaya çıkacak. Olay deşifre olacak" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa’dan yayın yapan AS TV kanalındaki programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fransa’da 3 PKK ’lının öldürülmesi ve son dönemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Çelik, sorunun çözümünde aslonanın siyasi irade olduğunu söyledi. Çelik şunları söyledi, “Ağırlıklı Güneydoğu Bölgesi’nden oy alan BDP Meclis’e gelmiş. Biz diyoruz ki ‘Muhatabımız kim?’ Bizim muhatabımız siyasi irade. Siyasi irade ile oturuyorsunuz, konuşuyorsunuz. Havaleci bir anlayışla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yani kendisi sorunu çözme, sorunun altına elini koyma cesaretini dahi gösteremiyor. Havale ediyor. Nereye havale ediyor? İşte bazen dağla kucaklaşıyor, dağa havale ediyor. Bazen İmralı’ya havale ediyorlar ve sorunla yüzleşmek sorunun çözümünde pay sahibi olma konusunda bir irade ortaya koymadıklarını, bu süre içerisinde net olarak gördük. İmralı ile temas bugünün olayı değil. Terörist başı İmralı’ya konduğu günden itibaren devletin ilgili organlarının teması söz konusu."


‘DEVLETİN GÜVENCESİNİ VATANDAŞ HİSSETMELİ’


AK Parti ’ye seçimlerde yüzde 50 oy verildiğini hatırlatan Bakan Çelik, vatandaşların kendilerinden bu kronik sorunu çözmesini beklediğini kaydetti. Güneydoğu’ya altyapı açısından güzel hizmetlerin yapıldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu, “Bu teşviklerin gittiğini gören çalışmak istiyor. Aşına, işine, evine dönmek istiyor. Ama bir taraftan da terör ve terörist belası vatandaşın üzerinde bir karabulut olarak dolaşıyor. Bu atmosferden çıkarma görevi de hükümete aittir. Devletin güvencesini vatandaş hissetmeli. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bunu sağlarken, teröristi ininde yakalama, oraları ortadan kaldırma, tehdit alanı olmaktan vatandaşın tehdit alanı olmaktan çıkarma mücadelesini verirken, bir taraftan da artık köklü bir şekilde silahların konuşmadığı bir merminin dahi atılmadığı bir ülkeye dönüştürme ve terörü gündemimizden çıkarma konusunda adımlar atmak durumundayız."


‘BDP BU İŞTE MİNDERDEN KAÇIYOR’

Terör sorununda 30 yıldır köklü bir adım atılmadığını söyleyen Bakan Çelik, Güneydoğu’nun Batı’dan daha çok yatırım aldığını yineledi. Bakan Çelik, sorunun yalnız güvenlik meselesi olmadığı ortaya çıkınca terörün köşeye iyice sıkıştığını söyledi. İstismar edilecek konunun kalmadığına vurgulayan Çelik, şunları söyledi, “Madem bu derece vatandaşın olayları gözlemlediği, memnuniyetinin oluştuğu bir atmosfer oluştu, o halde ‘Terörü kökten kaldıracak bir yola girelim’ dedik. Siyasi muhatap bulamadık. Maalesef BDP bu işte minderden kaçıyor. Kaçtı ve ister istemez devletin öteden beri belli sürelerde görüştüğü İmralı ile tekrar bir görüşme süreci başladı. ‘Abdullah Öcalan’ dediler. Gücü nedir o da ortaya çıkacak. Madem siyaset bu havaleyi yapıyor o da net bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Demirtaş’ın konuşmalarını dikkatle izlerseniz sürekli İmralı’ya atıfta bulunarak konuşma yapıyor. Kimin gücü nedir, kimin sözü ne kadar geçiyor, o da görülecek bakalım. Bu bölge halkı adına siyaset yaptığını söyleyen siyasi partinin konumunun ne olduğu ortaya çıkacak. Bir başka şey daha ortaya çıkacak burada. Bu örgütün iç bağlantılarıyla, uluslararası düzeydeki bağlantıları da yavaş yavaş ortaya çıkacak. Olay deşifre olacak. İçerdeki işbirlikçilerin kim olduğunun da deşifre olacağı bir süreci yaşayacağımız inancı içerisindeyim." 

“Bütün vatandaşlara sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum" diyen Bakan Çelik, şöyle devam etti: 

“Türkiye’deki bütün vatandaşlarımız şunu bilsinler biz bir kişiyi memnun etmek için uğraşmıyoruz. Biz milletin kanına, canına girenleri affetmek için bir mücadelenin peşinde değiliz. Biz, devlet olarak Güneydoğu’daki ve Türkiye’deki 780 bin kilometrekare bir kaide olarak inisiyatifi ele almış vatandaşın güvendiği sırtını dayayabileceği güçlü bir devlet olarak Türkiye’yi şu anda taşımış bulunuyoruz. Vatandaş devletine güveniyor. Bunu net bir şekilde ben bölgede görebiliyorum. O halde şimdi vatandaşı bu noktaya geldikten sonra eli silahlı teröristlerin Türkiye’den çekip gitmeleri konusunda bir süreç başlatıldı."


‘TÜRKİYE NE YAPTIĞINI BİLİYOR’

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın siyasetin, uluslararası bağlantılarının ve içerdeki piyonlarının deşifre olacağı bir sürece doğru gidilirken, farklı gelişmelerin de yaşandığını dile getiren Bakan Çelik, bazı cinayetler, bazı enteresan sabotajlar, provokasyonlar sürecinin yaşanabileceğini kaydetti. Çelik, “Türkiye, ne yaptığını biliyor. Hükümet yol haritasını çok dikkatle izliyor. Ve vatandaşlarımız da bu dikkatle izlesinler. Vatandaşımızı aldatan, yanıltan, onu üzecek, onu kahredecek ve onun arzulamadığı bir yolda hiç yürümedik, yürümeyeceğimizi de herkes bilsin" dedi.
Abdullah Öcalan’ın cezasının ev hapsine dönüştürüleceği iddiaları hakkında da değerlendirmede bulunan Bakan Çelik, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek, “Ev hapsiymiş, serbest bırakılmasıymış. Hangi hukuk çerçevesine göre bunlar gerçekleştirilecekmiş? 30-50 bin kişinin katline sebebiyet verenlerin serbest kalması gibi bir yaklaşım kimsenin hayalinden bile geçmiyor" diye konuştu. 

Son günlerde çok fazla konuşulan Bakanlar Kurulu’ndaki değişikliklerle ilgili olarak Bakan Çelik, çok köklü değişikliklerin olmasını beklemediğini kaydetti. Bakan Çelik, lokal değişikliklerin olabileceğini sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları