loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Dinçer'den 'baraj' açıklaması

Bakan Dinçer'den 'baraj' açıklaması
Tarih: 01.08.2012 - 12:23
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, üniversiteye giriş sınavlarında baraj puanının düşürülmesine yönelik tartışmaları değerlendirdi...

Başkent Öğretmenevi'nde basın mensupları için iftar yemeği düzenleyen Bakan Dinçer, yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Üniversite giriş sınavlarındaki baraj puanlarına ilişkin tartışmaların hatırlatılıp değerlendirmesinin sorulması üzerine, bu tartışmanın üniversiteye girişi önemli derecede etkileyeceğine inanmadığını belirten Dinçer, baraj puanlarının düşürülmesinin çoğunlukla vakıf üniversiteleri tarafından istendiğini kaydetti. 

Dinçer, "Belki uzun vadede baraj puanına bile ihtiyaç olmayacaktır" diye konuştu. Dinçer, şunları kaydetti:
"Niçin? Üniversitelerin kontenjanı bellidir. Her birinin toplum içindeki konumu bellidir. Öğrenci arzımız da bellidir. Dolayısıyla seçen öğrencilerden yüksek puanlılar üniversiteye gireceğine göre, bence taban puanına ihtiyaç bile duyulmayabilir. 

Ama böyle bir yapının kurgulanması için önceden bir hazırlık yapmak gerekir. Genel kanaatim, bir süreç tanımlanmışken ve o süreç tamamlandıktan, oyunun kuralları tanımlandıktan sonra, oyunun bir yerinde kuralları değiştirmek doğru bir şey değil. Çok adil bir şey değil. 

Böyle bir taban puanı düşürmek olacaksa da benim şahsi kanaatim onun gelecek yıl düşürülmesi daha doğru olacaktır."

Harçlara yönelik bir soru üzerine harçlarla ilgili düzenlemenin gelecek döneme muhtemelen yetiştirileceğini söyleyen Bakan Dinçer, taban puanlarının oluşturulmasının nedenlerine ilişkin de bilgi vererek, "Bu sene benim şahsi kanaatim oyunun kuralının değişmemesi daha doğru olur ama YÖK bu konuda ne karar verecek bir fikrim yok" dedi.

Bakan Dinçer, ayrıca öğretmen atamalarına ilişkin bir soru üzerine ise 40 bin öğretmen atamasının Ağustos'un ikinci yarısında yapılacağını açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları