loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Fikri Işık, gitmeyen tramvaydan halkı selamladı

Bakan Fikri Işık, gitmeyen tramvaydan halkı selamladı
Tarih: 16.01.2014 - 15:59
Kategori: Gündem

Yerel seçimler yaklaşırken ulaşım sorunu çözülmeyen Kocaeli’de ilginç gelişmeler oluyor...

Kocaeli’de 2009 yerel seçimleri öncesi seçim kitapçığına yazarak Kocaelililere rabbüs, monoray, metrobüs ve teleferik sözü veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu sözlerin hiçbirisini yerine getiremedi. Yerel seçimlere az bir süre kala CHP ve MHP’nin belediye başkan adayları, seçim çalışmalarında AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma çözüm için halka verdiği sözleri hatırlatması üzerine, Büyükşehir, daha hiçbir prejosi olmayan, rayları yapılmayan şehire tramvay getirdi.

ARA KABLOYLA ELEKTRİK
İzmit Anıtpark Meydanı’nda halkın beğenisine sunulan tramvaya bölgedeki bir elektrik direğinden elektrik verildi. Burada bir ay boyunca İzmitlilerin beğenisine sunulacak olan tramvayın rengi ve ismi ise vatandaşlar tarafından belirlenecek. İzmit Tren Garı ile şehirler arası otobüs terminali arasında faaliyet gösterecek olan tramvay hattının ulaşım master planı için ise ancak geçtiğimiz haftalarda ihaleye çıkıldı. Toplam 6.5 kilometre uzunlukta olacak tramvay hattının projesi 180 takvim gününde bitirileceği iddia edildi. Hatta 12 istasyon bulunacak.

DOĞMANIŞ ÇOCUĞA DON
Daha hiçbir altyapı çalışması olmayan, rayları yerleştirilmeyen tramvayın İzmit’in en önemli meydanından sergilenmeye başlanması ise vatandaşların ve sosyal medyanın alay konusu oldu. Vatandaşlar, “Bunlar bizim zekamızla dalga geçiyor. Sanki hiç tramvay görmedik, daha fol yok yumurta yok. Doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Bunlar bizim oylarımızı almak için olmadık işler yapıyor. Sözlerini tutamadılar panik içinde saçmalamaya başladılar. Yetkililer ‘O zaman söz verdik yapamadık, vallaha bu sefer yapacağız’ demek istiyorlar” diyerek tepki gösterdi.

ALAY KONUSU OLDULAR
Rayları olmayan ve bögedeki bir elektrik direğinden ara kabloyla elektrik alınarak aydınlatılan tramvay, önceki gün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek tarafından tanıtıldı. Gitmeyen tramvaya binerek basına poz veren bakan ve yanındakiler çevrede toplanan vatandaşlara el salladı. Gitmeyen tramvaya binerek gösteri yapan Bakan Fikri Işık ve yanındaki heyet hem vatandaşları hem de sosyal medyanın alay konusu oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları