loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Kasapoğlu: Hepimiz için önemli olan liglerin tamamlanması olacaktır

Bakan Kasapoğlu: Hepimiz için önemli olan liglerin tamamlanması olacaktır
Tarih: 24.04.2020 - 15:16
Kategori: Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TFF Başkanı, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Süper Lig Kulüp Başkanları ile video konferans gerçekleştirdi.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Koronavirüs pandemisi dünyada hayatı tehdit eden bir süreç. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle mücadeleyi en etkin ortaya koyan ülkelerden birisiyiz.

Hepimiz için önemli olan ligi tamamlamaktır.

Ortaya koyduğumuz performans tüm dünyaya örnektir. Yurt dışından gelen sporcularımızı bakanlığımızın yurtlarında misafir ediyoruz.

Spor camiamızdan, salgından etkilenen, salgını atlatan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Hepimiz için önemli olan liglerin tamamlanması olacaktır. Bir sporcumuzun sağlığını bir maça değişmeyeceğimizi ifade ediyoruz.

Fakat tabi sağlık her şeyin başında gelen bir unsur. O nedenle su süreçte karşılaştığımız negatif etkileri hep beraber görüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte sorunları teşhis etmek ve çözüm üretmek en önemli önceliğimiz.

Önemli olan bu süreci nasıl fırsata çevireceğimizdir. Bu sürecin bir irtifa kaybı değil, kazanım olmasıdır. Kulüplerimiz ve federasyonlarımızın hem mali ve sportif anlamda karşılaştığımız durumlara verilen tepkileri mutlulukla izlediğimizi söylemek istiyorum. Bakanlık olarak temel stratejimiz ithal eden değil, ihraç eden bir ülke olmak.

COVID-19 dünya tarihinde eşine rastlanmamış bir salgın. Bu salgın sonrası birçok şey farklı bir sehirde ilerleyecek. Bundan sonra kaynaklarımız verimlik kullanacağız. Kulüplerimizin ekonomik kayıpları nedeniyle, ilgili bakanlıklarımızla çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle amatör takımlarımız desteklenmesine çok önem veriyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla da yaptığımız çalışmalar neticesinde nakit akışını tekrar sağlamak temel gayemiz.

Buradaki herkesin ortak gayesi Türk sporudur. Su akar yolunu bulur. Toplantımız hayırlara vesile olsun."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları