loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Koca: 830 bin sağlık çalışanı aşının ilk dozunu oldu, aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz

Bakan Koca: 830 bin sağlık çalışanı aşının ilk dozunu oldu, aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz
Tarih: 19.01.2021 - 08:50
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Ocak'ta başlayan aşılamada 830 bin sağlık çalışanının aşılandığını, aşılama takvimine göre 1. aşamanın 2. adımına geçildiğini belirtti.

Koronavirüs salgınına karşı Çin'den 3 milyon doz aşı getirilmişti. Aşı takvimine göre öncelikli grupların aşılamasına 13 Ocak itibariyle başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ana kadar 830 bin sağlık çalışanının aşılandığını duyurdu. Sağlık çalışanlarının çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edeceğini kaydetti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik. Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek" dedi.

Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçildiğini ifade eden Koca, bugünden itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşların bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacağını duyurdu. 90 yaş üzeri vatandaşlar için de aşılama programı bugün başlıyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları