loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Koca: Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır

Bakan Koca: Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır
Tarih: 15.04.2021 - 11:05
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Tufan Tükek'in Biontech aşısı için yaptığı "Randevusuna gelmeyenler olduğu zaman o kişinin aşısı çöpe gidiyor" açıklamasını yalanladı.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış, "Biontech aşısı, sınırlı sayıda var. Ama randevusuna gelmeyenler olduğu zaman o kişinin aşısı çöpe gidiyor. Çünkü bu aşının saklama koşulları nedeniyle aşı eritildikten sonra tekrar dondurmanız mümkün değil. Mutlaka o anda kullanılması gerekiyor. Kullanılmadığı takdirde boşa gidiyor" demişti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Prof. Dr. Tufan Tükek'in açıklamalarından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Türkiye genelinde şu ana kadar kaç doz BioNTech aşısı çöpe gitmiştir?” diye sormuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, "Aşılama programında kullandığımız aşılar uygun saklama koşullarını haiz merkezlerde uygulanmaktadır. Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları