loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Koca duyurmuştu: Çin'den 3,5 milyon doz aşı daha geldi

Bakan Koca duyurmuştu: Çin'den 3,5 milyon doz aşı daha geldi
Tarih: 29.01.2021 - 08:24
Kategori: Sağlık, Yaşam

Çin'den satın aldığı inaktif koronavirüs aşısının 10 milyon dozluk sevkıyatının 3.5 milyon dozluk ikinci bölümü Türkiye'ye getirildi.

Koronavirüs salgınına karşı Çin'den ilk olarak 3 milyon doz aşı gelmiş, 14 Ocak'tan itibaren aşılama başlamıştı. Çin'den ikinci sevkiyatta 10 milyon doz aşı alınmış, bunun da 6.5 milyon dozluk ilk bölümü 25 Ocak'ta gelmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kalan 3,5 milyon doz aşının bugün Türkiye'ye ulaşacağını duyurdu.

Bakan Koca, "İnaktif aşıların 10 milyon dozluk 2. sevkiyatının birinci bölümü geçtiğimiz hafta sonu elimize ulaşmıştı. Bu sabah itibariyle ikinci bölümü ülkemize ulaşmış olacak. Tedarik programına uygun olarak aşı sevkiyatı devam edecek" dedi.

İkinci parti aşı ulaştı
Aşıların 10 milyon dozluk sevkiyatının ikinci bölümü de bu sabah Türkiye'ye getirildi. Türk Hava Yolları'nın TK 6175 sefer sayılı Boeing 777-ER tipi 'Zigana' isimli uçağıyla saat 06.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na getirilen aşılar, görevliler tarafından uçaktan titizlikle indirildi. Aktif ısı kontrollü konteynerler ile uçaktan indirilen inkatif aşılar, gümrük işlemlerinin yapılması için depolara alındı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları