loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Koca'dan SMA kampanyasına ilişkin açıklama

Bakan Koca'dan SMA kampanyasına ilişkin açıklama
Tarih: 06.01.2021 - 10:52
Kategori: Sağlık, Yaşam

SMA hastası çocuklar için yürütülen kampanyayı 'kirli' olarak niteleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde büyük ikramiye bir çeyrek bilete isabet etmiş, satılmayan 3 çeyrek biletin tutarı olan 75 milyon lira Varlık Fonu'na devredilmişti. Varlık Fonu'na aktarılan paranın SMA (Spinal Muskuler Atrofi) hastası çocuklar için kullanılması için kampanya başlatılmıştı. 

İlaçların temini ve tedavilerin karşılanması için geçtiğimiz aylarda ailelerin Sağlık Bakanlığı önünde de eylem yaptığı SMA hastası çocuklar için destek mesajları yağmış, iktider kanadı ve yandaşlar hariç toplumun birçok kesiminden yükselen çağrılar sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapmıştı. Bakan Koca, "Ülkemizde tedavi almayan bir tane bile SMA hastamız bulunmamaktadır. Tedavi masraflarının tamamı devletimiz tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır" demiş, "SMA'lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Koca, ailelerin yardım çağrılarına dayanarak yapılan kampanyayı 'kirli' olarak nitelemesi tepki çekmişti. Bakan Koca'dan bu açıklamasından 3 gün sonra yeni bir açıklama geldi.

Koca, "SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir. Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur. SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır. Konu mali değil, insanidir" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları