loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Koca'dan Şuayip Birinci’nin makalesiyle ilgili açıklama: Tarihler sehven yazılmış

Bakan Koca'dan Şuayip Birinci’nin makalesiyle ilgili açıklama: Tarihler sehven yazılmış
Tarih: 08.10.2020 - 14:56
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yardımcısı Dr. Şuayip Birinci'nin kaleme aldığı makaleyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yardımcısı Dr. Şuayip Birinci'nin imzası olan bir makaleyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bazı basın yayın organlarında Bakan Yardımcımız Dr. Şuayip Birinci’nin yazarları arasında yer aldığı makale ile ilgili iddialar yer almış ve açıklama gereği duyulmuştur.

İlgili makalede sorumlu yazar tarafından vakaların, hastaneye yatış tarihleri sehven “Mart-Nisan” ayları yerine “Şubat-Mart” olarak yazılmıştır. Yine vaka lokasyonu olarak İstanbul ve Mersin yerine sadece Tarsus ifadesinin geçtiği tespit edilmiştir.

Makale ile alakalı olarak dergi yayın kurulu ve editörüne sorumlu yazar tarafından düzeltme metni ve kanıt dokümanı gönderildiği ve dergi kurulunun bu düzeltmeyi en kısa zamanda yapacağını bildirdiği öğrenilmiştir. Kayıtlarımıza göre makaleye konu olan çalışmadaki ilk hastanın bildirim tarihi 25 Mart 2020 olup tedavisine başlanmıştır.

Covid19 mücadele sürecimizde hem ulusal hem uluslararası kamuoyuna bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi aktarmak için bilim insanlarını desteklemek niyetiyle Covid19 sürecinin hemen başında bilimselarastirma.saglik.gov.tr portalını kurarak hizmete aldık. Bilindiği gibi, tüm bilimsel çalışmalarla ilgili veriye erişim, etik ilkeler ve onam prosedürüne ilişkin kurallar bellidir. Makalenin yazarları arasında olan Bakan Yardımcımız Dr. Şuayıp Birinci ve diğer yazarlar belirlenen bilimsel araştırma kurallarına uymuşlardır.

Yukarıda da zikrettiğim gibi sehven yapılan ve düzeltilmesi için gerekli girişimin yapıldığı bir yazım hatasını bahane ederek, bu süreci büyük özveri ve mücadele ile götüren, aynı zamanda kendisi de bir tıp doktoru olan Bakan Yardımcım Dr. Şuayıp Birinci’nin ve çalışma arkadaşlarının yıpratılma çabalarını üzüntüyle karşılıyorum."

CHP Milletvekili Murat Emir ortaya çıkarmıştı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, uluslararası alanda yayın yapan bir dergide Türkiye'ye ilişkin Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci imzalı bir çalışma yayınlandığını ve çalışmanın ayrıntılarının skandalı ortaya koyduğunu dile getirmişti. Emir, "Sağlık Bakanlığı Türkiye'de 11 Mart'ta ilk vakanın görüldüğünü açıklamıştı. Ancak yayınlanan bu çalışmadan Mersin'de Şubat ve Mart ayları arasında zatürre belirtisiyle hastaneye başvuran 24 kişiye Covid-19 pozitif tanısı konulduğunu anlıyoruz. Bu bir skandaldır. Çalışmanın ayrıntılarına bakıldığında iki farklı ilacın bu kişiler üzerinde denendiğini ve bu çalışma için, Sağlık Bakanlığından izin alındığını da görüyoruz" demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları