loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Murat Kurum açıkladı; Fikirtepe'de büyük dönüşüm başlıyor

Bakan Murat Kurum açıkladı; Fikirtepe'de büyük dönüşüm başlıyor
Tarih: 24.11.2020 - 00:28
Kategori: Gündem

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 60 bin vatandaşı ilgilendiren Fikirtepe'de 1,5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan kentsel dönüşümün 15 bin konutluk projesini TOKİ Başkanlığı ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile yapacaklarını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm istişare toplantısında Fikirtepeliler, ilçe yöneticileri, STK'lar ve müteahhitlerle biraraya geldi ve bir dizi açıklamada bulundu.

Bakan Kurum açıklamasında; "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Fikirtepe’de yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek, bölgedeki soruna köklü bir çözüm getirecek Yeni Fikirtepe projemizi başlatıyoruz.

Fikirtepe’deki büyük dönüşüm için vatandaşlarımız, ilçe yöneticilerimiz, STK'larımız ve müteahhitlerimizle sürecin en sağlıklı şekilde ilerlemesi adına istişare toplantıları yaptık ve yeni yol haritamızı belirledik.

Aldığımız kararlar doğrultusunda; ilçemizde 1,5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan ve 60 bin vatandaşımızı ilgilendiren 15 bin konutluk projemizi TOKİ Başkanlığımız ve Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz eliyle örnek bir şehircilik vizyonu çerçevesinde hayata geçireceğiz.

Sosyal donatıları, geniş yeşil alanları, park ve bahçeleriyle, vatandaşlarımızın huzur bulacağı projemiz tamamlandığında Fikirtepe kazanacak, İstanbul kazanacak, Türkiye kazanacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında şehrimize armağan edeceğimiz Yeni Fikirtepe şimdiden hayırlı olsun.

Fikirtepe'de büyük dönüşüm başlıyor. Yeni Fikirtepe İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun. #TürkiyeninHerYerindeKentselDönüşüm" dedi.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları