loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan oğlu iş peşinde

Bakan oğlu iş peşinde
Tarih: 07.10.2014 - 14:32
Kategori: Özel Haberler

11.28... Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, İşadamı Emrullah Turanlı’yı arar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Müslüman uşaktır yardımcı olun”; dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın “Senin tüm işlerine yardımcı oluyoruz biz” dediği işadamı Emrullah Turanlı ile Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar arasındaki telefon görüşmesinin dinlemeye takıldığı ortaya çıktı. Halktan ve Meclis’ten gizlenen fezlekelerden çıkan yasal dinleme kaydı bakan oğlunun Erdoğan’a yakınlığıyla dikkat çeken işadamından “iş talep ettiğini” ortaya koyuyor. İşadamı Turanlı’ya 2012 yılında apartmanlarda kullanılması zorunlu hale getirilen ısı ölçer sayaçları (kalorimetre) işine girdiğini ileten Abdullah Oğuz Bayraktar, “Abi neyin var neyin yok kaçırdık senin işleri” diye dert yanıyor. Oğul Bayraktar’ın üzüntüsünü anlayan işadamı Turanlı da “Bir araya gelelim, bakalım” diye yanıtını veriyor.

Tarih: 27 Aralık 2012... Saat:

11.28... Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, İşadamı Emrullah Turanlı’yı arar. Telefon konuşmasından Turanlı’nın yurtdışında olduğu anlaşılıyor. Bu telefon görüşmesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığı’na gönderilen Bayraktar fezlekesine özetlenerek girdi.

Abdullah Oğuz Bayraktar:

Abi ISI İSTASYONU KALORİMETRE SAYAÇ FALAN ÜRETİYORUM BEN. Onlar abi senin şeyler elemanlara bir sor da nerde alımın neyin var
neyin yok ya kaçırdık senin işleri... hep kaçırmışız ya söylememişim sana...

Emrullah Turanlı: Yarın ben Türkiye’ye gelince seni arayayım bir araya gelelim bakalım...


Bakan oğlu iş peşinde

2012’de yasal hale getirildi

2012 yılının son günlerinde yapılan konuşma fezlekede özetlenirken Oğul Bayraktar’ın girdiği ısı pay ölçer işi aynı yıl zorunlu hale getirilmişti. Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı kullanmanın zorunlu hale gelmesi 2 Mayıs 2012 tarihinde kabul edildi. Yönetmeliğe eklenen maddeyle sistemin uygulanmasını sağlamayan bina yöneticileri ve kişiler hakkında Kabahatler Kanunu`na muhalefet suçundan cezai işlem
uygulanacak.

Erdoğan yardım edilmesini istedi

Bu görüşmeden bir yıl sonra 17 Aralık yolsuzluk operasyonu yapıldı. Hem oğul Bayraktar hem Turanlı gözaltına alındı. Her iki isim de 17 Aralık’ın içinde yer alan TOKİ soruşturmasında şüpheli olarak soruşturuldu. Savcılık soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandırdı. Bakan Bayraktar hakkındaki dosya ise fezleke düzenlenerek ayrıldı ve Meclis’e gönderildi. Fezlekede hem Turanlı’yla oğul Bayraktar arasındaki görüşme hem de Turanlı’yla Bakan Bayraktar arasında dinlemeye takılan yasal kayıtlar yer aldı. Bu kayıtlardan birisinde dönemin Başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Müslüman uşaktır yardımcı olun” mesajını Bayraktar’ın bizzat Turanlı’yla ilettiği ortaya çıkmıştı. Cumhuriyet bu yasal dinlemeyi 27 Ağustos 2014 tarihinde duyurmuştu. Bayraktar’ın İstanbul’daki değerli arazilerle ilgili “işlerin hallolduğunu” Turanlı’ya telefonla bildirdiği, Turanlı’nın da “Emriniz var mı bakanım” dediği yine dinlemeye takılmıştı.

Aykut Küçükkaya/Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları