loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Pekcan: İhracatçılar için 'Stok Finansman Destek Paketi'ni devreye alıyoruz

Bakan Pekcan: İhracatçılar için 'Stok Finansman Destek Paketi'ni devreye alıyoruz
Tarih: 24.05.2020 - 10:05
Kategori: Ekonomi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçılar için Stok Finansman Destek Paketi'ni devreye aldıklarını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçılar için Stok Finansman Destek Paketi'ni devreye aldıklarını belirterek "Bu desteğin uygulamaya geçmesinde büyük desteği olan Hazine Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a ihracat ailemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Pekcan'ın destek paketiyle ilgili açıklaması şöyle:

"Kovid-19 salgınının ihracatçılarımıza yönelik olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla yeni 'Stok Finansman Destek Paketi'ni devreye alıyoruz. Türk Eximbank'ın stok finansmanına yönelik söz konusu kredisi mevcut koşullarda sipariş iptalleri ve talep düşüşü nedeniyle ürünlerini planladığı gibi satamayıp stokları artan ihracatçılarımıza kolaylık sağlayacak.

KGF tarafından Türk Eximbank'a tanınan Hazine destekli kefalet limiti toplam 10 milyar lira. KGF teminatıyla TCMB kaynağından Türk lirası olarak kullandırılacak kredinin faizi yıllık yüzde 7,25, KGF komisyonu ise binde 5 düzeyinde olacak. Söz konusu kredi, TCMB kaynaklarından, azami 1 yıl vadeli ve Türk lirası olarak kullandırılacak. Kredi limiti, KOBİ'ler için 25 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 50 milyon lira olacak. Kredi, 1 Ocak-31 Mart 2020 tarihlerindeki stok alım belgelerinin ibrazı halinde kullandırılacak."

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bakan Pekcan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı alıantılayarak, "İhracat ailemiz; ülke ekonomisi adına çok önemli paydaşlarımızsınız. Özellikle bu dönemde sizlerin yanında durmak görevimizdir. Stok Finansman Destek Paketi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları