loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Selçuk: Kısa çalışma ödeneğine 19 bin firma başvurdu, salgından etkilenen tüm işletmeler başvurabilir

Bakan Selçuk: Kısa çalışma ödeneğine 19 bin firma başvurdu, salgından etkilenen tüm işletmeler başvurabilir
Tarih: 30.03.2020 - 11:45
Kategori: Ekonomi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Salgında faaliyetini yavaşlatan-durduran tüm işletmelerimiz kısa çalışma uygulamasına başvurabilirler. Yaklaşık 19 bin firmanın 420 bin sigortalı için kısa çalışma ödeneğine başvurdu" dedi.

Salgında faaliyetini yavaşlatan-durduran tüm işletmelerin kısa çalışma uygulamasına başvurabileceğini açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 19 bin firmanın 420 bin sigortalı için kısa çalışma ödeneğine başvurduğunu söyledi

"19 bin firma başvurduu"

Selçuk, "19 bin firmamız başvurmuş durumda. Bu da yaklaşık 420 bini aşkın sigortalımıza tekabül ediyor. İmalat sektörümüz yüzde 50 oranında. İkinci sektörümüz konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri, yüzde 63’ü o iki sektörden geliyor. Başvuran firmaların yüzde 67’si çalışan sayısı 10 sigortalıdan daha az çalışanı olanlar. 20 çalışandan azları eklediğimiz zaman bu rakam yüzde 80’lere çıkmış durumda." açıklamasında bulundu

"2 milyon 111 bin aileye biner liralık ödeme yarın yapılacak"

Ailelere yapılacak yardımlara ilişkin de konuşan Bakan Selçuk, "Bir sosyal paketimiz var. Bunun birinci fazında biz 2 milyon 111 bin aileye biner lira destek sağladık .İlk ödemeleri de önümüzdeki hafta 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunların TC numaralarına göndereceğiz PTT kanalıyla" diye konuştu. Selçuk, "Vatandaşımızı hiçbir zaman desteksiz bırakmayacağız. Bunun gelecek farzları da olacak" dedi.

Emekli ikramiyeleri
Emekli ikramiyelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Selçuk, "Emekli ikramiyeleri emeklilerin evlerinde ödenebilecek. PTT ve bankalar ile bu düzenlemeyi yaptık. O da 7-11 Nisan'da ödenecek. Kesinlikle vatandaşlarımızdan istirhamımız evlerinde kalmaları. Biz muhakkak ulaştırmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları