loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Selçuk: LGS'ye ilişkin pazartesi açıklama yapılacak

Bakan Selçuk: LGS'ye ilişkin pazartesi açıklama yapılacak
Tarih: 02.05.2020 - 09:36
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Instagram canlı yayınında ve Hürriyet YouTube kanalında Hürriyet Eğitim yazarı Nuran Çakmakçı’nın sorularını yanıtladı.

Bakan Selçuk'un LGS'ye ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Bizim konumuz LGS. Üniversite giriş sınavı YKS YÖK ile ilgili. Pazartesi akşamı bununla ilgili açıklama olacak. Bu mesele eskiden olduğu gibi MEB’in kendi içinde karar verdiği bir süreç değil artık. Mesela 7 Haziran’ı MEB kendi belirledi. Fakat artık bu kararlar için birçok bakanlığın görüş alışverişi yapması gerekiyor. Bu durum olağanüstü bir durum. Bilim Kurulu ne diyecek, Sağlık Bakanlığı’nın elindeki tablo nedir, diğer sektörlerdeki durum nedir, tüm bunları ele alarak verilmesi gereken bir karar."

"Bizim okullarımız, öğretmenlerimiz hazır. Her türlü imkânımız var ama okulları açmıyoruz. Çocuklarımızı riske atmak istemiyoruz. LGS’de de bir riski göze asla almayız. Her çocuğumuz bize emanet. Biz Türkiye’de çok imkâna sahibiz. Mesela bir okulda üç tane 8’inci sınıf var. Ama okulun geri kalan sınıfları da var. Bu çerçevede her bir sınıfta kaç öğrenci olacak, aralarındaki mesafe ne olacak, dezenfektan malzemeleri, öğretmenlerin rolleri ne olacak, okul bahçesindeki durum nasıl olacak, iki sınav arasındaki boşluk nasıl değerlendirilecek bunlarla ilgili senaryolara çalıştık. Riskin olmadığı bir durumu nasıl ortaya koyarız diye il müdürlerimizden, öğretmenlerimizden simülasyonlar istedik."

Yapılmaması söz konusu değil

"Filanca ilçeyi pilot olarak alalım. Kaç öğrencimizi nasıl yerleştiriyoruz, ne tür sorunlar çıkıyor, bunu nasıl çözüyoruz. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Endişe etmesinler. Bilim Kurulu’nun da önerilerini dikkate alarak ne şekilde bir yaklaşım olmalı bununla ilgili çalışmalar sürüyor. LGS’nin yapılmaması söz konusu değil."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları