loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlar dua ediyor, uzmanlar uyarıyor

Bakanlar dua ediyor, uzmanlar uyarıyor
Tarih: 22.01.2014 - 11:43
Kategori:

Bakanlar işi duayla çözmeye çalışırken, uzmanlar uyarıyor...

Bu uyarı Uluslararası İklim Değişikliği Paneli’nde geldi. İklim bilimci Doç. Şekercioğlu, “100 yıllık tehlike kapımızda” dedi

Sıcak geçen kışla birlikte yurt genelinde hissedilen kuraklık, Uluslararası İklim Değişikliği Paneli’nde de masaya yatırıldı. Panelin sonuç raporunda, Türkiye’nin büyük bölümünde kuraklığın 10 kat artacağı uyarısı yapıldı. Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Çağan Şekercioğlu, raporu şöyle değerlendirdi:

“Türkiye’de her akarsuya hidroelektrik santrali yapma saplantısı var. Bu yüzden güneş ve rüzgardan enerji elde etme projeleri gözardı edildi. Bu yıl kuraklık yüzünden hem susuz, hem de elektriksiz kaldık. İşin kötüsü küresel ısınma nedeniyle önümüzdeki yıllarda daha sık kuraklık yaşayacağız. Yurdumuzun çoğu bölgesinde kuraklık 10 kattan fazla artacak. Bugüne kadar 100 yılda bir görülen aşırı kurak dönemler arasındaki periot 10 yıla düşecek.”

“Kuraklık olmasın diye dua ediyoruz”

GEÇ­Tİ­Ğİ­MİZ gün­ler­de Tür­ki­ye ge­ne­lin­de ya­ğış müj­de­si ve­ren Or­man ve Su İş­le­ri Ba­ka­nı Vey­sel Eroğ­lu da Ta­rım Ba­ka­nı Meh­di Eker gi­bi ku­rak­lı­ğa çö­zü­mü dua­da bul­du. Ön­ce­ki ak­şam bir te­le­viz­yon ya­yı­nı­na ka­tı­lan Ba­kan Eroğ­lu, “Ku­rak­lık ris­ki gö­rü­yor mu­su­nuz?” so­ru­su­na şu ya­nı­tı ver­di: “Ben­ce Ekim, Ka­sım, ay­la­rın­da­ki ya­ğış­lar ye­ter­li ol­ma­dı ama önü­müz­de­ki haf­ta­ya ka­dar de­vam ede­cek ya­ğış­lar var. İn­şal­lah bir ku­rak­lık ol­maz. Ce­na­bı Al­la­h’­a du­a edi­yo­ruz. Dua­sız Bir şey ol­maz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları