loading
close
SON DAKİKALAR

'Bakanlık, Adalar'ı Özel Çevre Koruma Alanı ilan etmeye hazırlanıyor'

'Bakanlık, Adalar'ı Özel Çevre Koruma Alanı ilan etmeye hazırlanıyor'
Tarih: 05.03.2020 - 14:09
Kategori: Gündem

Adalar Savunması, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın Adalar'ı "Özel Çevre Koruma Alanı" ilan etmeye hazırlandığını paylaştı.

Adalar Savunması, Adalar'da imar planı ve denetim yetkisinin Çevre Şehircilik Bakanlığı'na geçmesi yönünde hazırlık yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, "İBB ve Adalar Belediyesi Adalar 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı hazırlıklarını yürütürken, Çevre Şehircilik Bakanlığı Adalar'ı "Özel Çevre Koruma Alanı" ilan etmeye hazırlanıyor! Uygulama gerçekleşirse Adalar'ın plan yapma , uygulama ve denetim yetkileri bakanlığa geçecek" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Nur

Adalarda atcanları ve faytonları savunurken (ki halen savunuyoruz, davalar devam ediyor) tam da bunu söylüyorduk ! Bize ne alakası var, senaryo yazıyorsunuz diyenlere, senaryo mu yazıyormuşuz sormak isterim! Şehri (anakarayı) beton yığınına çeviren, deniz kenarlarında yer bırakmayan rantiyecilerin, 4 tarafı denizle çevrili Adalar üzerinde hesapları olmaması düşünülemezdi. Yassıada'nın durumunu yaklaştırmadıkları için uzaktan da olsa görebiliyoruz, aynı şekilde Sivriada'da da yoğun faaliyetler farkediliyor.Bir SİT alanı olarak korunabilecek Adaların, ayrıca özel koruma alanı ilan edilmesine neden gerek duyulur acaba? Neden yıllardır var olan bir at hastalığı bahane edilerek faytonlarla ulaşım yasaklandı, karantina diye atlar ahırlara hapsedilip ölmeye yatırıldılar dersiniz ?
Adalarda rant büyük ve kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyen rantiyeciler; İBB önünde "yaşam hakkı savunuculaı" adı altında çadır kuranları el altından destekleyerek maalesef kullanıldılar ve özgürlüklerini istedikleri aslında tanımadıkları atcanlarımızın katlinin sebebi oldular! Daha da vahim olanı; bir iktidar projesi olan bu eylemi; 18 mart 2019 da Büyükada saat meydanında faytonculara ada halkı karşısında söz veren E.İmamoğlu, 27 mart 2019 da haytaplıların dayattığı taahütnameyi imzalayarak desteklemiş oldu. Ve bir atasözünün gerçekleiğini de bir kez daha ispat etti, yani verilen söz unutuldu, atılan imza kaldı. Sözünü unuttu ama artık görüntülü kayıtların da olduğunu unuttu, o unutsa da arşiv unutmaz biz de unutmadık ! Artık kendisine oy veren biri olarak, üzgünüm ama gözümdeki güvenirliğini yitirdi. Sayesinde, söz verdiği insanlar akşamdan sabaha uyandıklarında, yıllardır yaptıkları mesleklerinden oldular işsiz kaldılar, evlerine ekmek götüremediler, çocuklarına harçlık veremediler 80 gündür bu durum sürüyor :(
Son olarak chp il ve ilçemiz yöneticilerini de kendi seçmenine sahip çıkmadığı ve sesini çıkarmayarak akepe projesine verdiği bu gizli destek için kınıyorum! Bir taraftan İBB imar planı çalışmaları yaparken; çıkarılan geçici imar planı ile kolaylaştırılan adalarda hızla başlatılan sözde tadilat ve yapılaşma çalışmaların arkasından gelen bu özel koruma alanı haberi ile Adalarda halkın huzurunu kaçıracak ve Adaların doğal yapısının da katline doğru adım adım gidildiğini Adalılar olarak üzüntüyle görmekteyiz. Ve ruamlı diye katledilen ki raporları asla sahiplerine verilmediği için büyük şüpheler taşıyan bu katliam (toplamda 81 + 24 = 105 atcan) projenin ilk adımıydı, hemen ertesi gün faytonları yasak ederek bu adım desteklendi. Bu sürece katkı sunan her kademedekilerin rüyalarına; gerek hasta diye itlaf edilenler, gerek sonradan hapiste sürekli hareketsiz kalma nedeniyle ölenler, defalarca teste tutuldukları için anne atların ölü dogan tayları girsin ve onların kâbusları olsun, uyuyamaz olsunlar diyorum. (Y)

09.03.2020, 10:51
TEOMAN GORAL

???

06.03.2020, 10:39
Yorum Yap

Facebook Yorumları