loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlık talep etti, İBB ekipleri hasar tespit çalışmaları için İzmir'e gönderildi

Bakanlık talep etti, İBB ekipleri hasar tespit çalışmaları için İzmir'e gönderildi
Tarih: 03.11.2020 - 11:59
Kategori: Gündem

İBB'nin Fen İşleri, Deprem Zemin ve İmar Şehircilik Daire Başkanlığı'nda görevli mimar ve mühendislerden oluşan ekibi, hasar tespit çalışmaları için İzmir'e gitti.

İzmir'de yaşanan depremde 105 yurttaş hayatını kaybetti. Yıkılan binaların enkazı altında yurttaşları arama ve kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Birçok ilden İzmir'e arama kurtarma ekipleri ve çeşitli yardımlar ulaşırken İBB'nin Fen İşleri, Deprem Zemin ve İmar Şehircilik Daire Başkanlığı'nda görevli mimar ve mühendislerden oluşan 20 kişilik teknik ekip, 10 şoför ve 10 araç hasar tespit çalışmaları için İzmir'e gönderildi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bir video paylaşarak ekiplerin yola çıktığını duyurdu. Başkan İmamoğlu, hasar tespit çalışmaları için talebin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldiğini ifade etti.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:
"Hasar tespit çalışmalarını hızlıca gerçekleştirmek için Fen İşleri, Deprem Zemin ve İmar Şehircilik Daire Başkanlığı'nda görevli mimar ve mühendislerden oluşan ekibimiz ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebiyle İzmir'e yola çıktılar."

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlarımız yola çıktı. İBB olarak başlattığımız hızlı yapı tarama yöntemlerinde tecrübeli bir ekibi İzmir’e uğurladık. İşiniz zor kolay gelsin, ayağınıza taş değmesin" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları