loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlık'tan kuş gribi uyarısı

Bakanlık'tan kuş gribi uyarısı
Tarih: 12.02.2012 - 00:47
Kategori: Sağlık, Yaşam

'Hastalıktan şüphelenenler derhal Sağlık Bakanlığı'na bildirsin'

“TAVUK Vebası Hastalığına Karşı Korunma ve Mücadele Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre salgın durumunda işletmedeki kümes hayvanları veya kapalı alanlarda beslenen kuşlar gecikmeksizin resmi denetim altında öldürülecek. Yönetmelik, hastalığın erken tespit edilerek izlenmesini, kümes hayvanlarında ve kapalı alanlarda bes le nen kuşlarda salgın olduğunda ve virüsün memelilere olası bulaşmasının erken tespiti durumunda uygulanacak minimum kontrol önlemlerini kapsıyor.

 Buna göre Bakanlık tarafından farklı kümes hayvanı türlerinde virüsün H5 ve H7 alt tipleri ile oluşan enfeksiyon yaygınlığını belirlemek ve herhangi bir kuş gribi virüsüyle ilgili vahşi kuşların oluşturduğu tehlike hakkında düzenli olarak gerçekleştirilen risk değerlendirmelerine dayanarak bilgi edinmek amacıyla gözetim programları yürütülecek.

Yönetmeliğe göre hastalıktan şüphelenen veya varlığından haberdar olan hayvan sahipleri ve bakıcıları, veteriner hekimler ile muhtarlar, köy korucuları, celepler, çobanlar, gemi kaptanları, istasyon ya da gümrük memur veya idarecileri gibi ilgililer tarafından yetkili otoritelere, yetkili otoritelerde derhal Bakanlığa bildirecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları