loading
close
SON DAKİKALAR

Bakırköy'de kadınlar gününde kadın konulu karma sergi

Bakırköy'de kadınlar gününde kadın konulu karma sergi
Tarih: 06.03.2013 - 15:56
Kategori: Kadın

Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın” konulu karma resim sergisi açılacak...

HK Sanatevi organizasyonu ile gerçekleşecek sergiye katılan ressamlar kadın konulu eserlerini sergileyecekler.

Sergi, 14 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de,” 8 Mart 1857’de Amerika’da dokuma işçisi kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olması için verdiği mücadele ile başlayan “ Kadınlara Eşitlik Hareketi ” zaman içinde tüm dünyaya yayılmıştır.

Modern sayılan Avrupa ülkelerinde bile henüz kadınlar ikinci sınıf vatandaş sayılırken Atatürk'ümüz Türk Kadınına gereken değeri vermiş ve kadınların medeni ve siyasi haklara kavuşması, seçme seçilme hakkının tanınması gibi önemli haklara kavuşmasını sağlamıştır.

8 Martlar kadının, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesidir. 8 Martlar dünyanın her yerinde, her şehrinde kadının mücadele, özgürleşme ve dayanışma günüdür.” diyerek başta kadınlar olmak üzere tüm sanatseverleri sergiye davet etti.

Sergide çalışmaları yer alan sanatçılar:

Letafet HAFIZKIZI, Mualla ARKAN, Hülya KÜNTAY ULAY, Nurhan ULUSARAÇ, Serdar YÖRÜK, Kudret USTAOĞLU DURSUN, Selvi KOÇHİSARLI,Ülker KÖRPINAR,Saliha ER,Hamiyet ADİLOĞLU,Nazime KUYUCUOĞLU, Güher TETİK, Handan UZER, Nuray GÜNEY,
Bahar ERTUGIN,Nurten HİZAL,Cevher KOYUNCU, Güler DİKME, Gülsüm MAMATİ, Gül GÜRBÜZ,Çiğdem SOYTÜRK,Candan ULUĞ,Şükran KÖK, Gulizar MALKOÇ, Hülya TAN ELLİALTI, Fatma BOĞ, Hulusi DİRİ, Vahit AKAN, Nilüfer IŞIK, Can AKKİRİŞ, Hülya KIRIMOĞLU.

YER: Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi
Yeşilköy İskele Cad. Liman Sk. No: 11 ( Yeşilköy Balıkçılar Barınağı karşısı)

TARİH: 8 Mart 2013-Cuma 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları