loading
close
SON DAKİKALAR

''Bal arısı sizin için çalışıyor''

''Bal arısı sizin için çalışıyor''
Tarih: 20.03.2013 - 15:07
Kategori: Ekonomi

Ekin Emek doğal olarak ürettiği ürünleri ''Doğrudan üreticiden tüketiciye'' satıyor...

Günümüzde sahte bal ile ilgili her gün yeni bir haber izliyoruz... Artvin'in Hopa ilçesinde doğal bal ve reçel üretimi yapan Ekin Emek Organik Gıda Üretim ve Pazarlama şirketinin üretimi hakkında bilgi aldık ve siz okuyucularımızla paylaşıyoruz...

EKİN EMEK doğal olarak ürettiği ürünleri tanıtırken; Ekin Emek ailesi olarak beslenmenin hayati önem taşıdığını düşünüyoruz. 

Günümüzde ise dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de beslenmenin ana maddesi olan gıdalar üzerinde oynanan oyunları fark ederek, "Doğrudan üreticiden tüketiciye" ilkesinden yola çıktık. 

Hiçbir endüstriyel işlemden geçmeden, halkımıza DOĞRU BESLENMENİN DOĞAL GIDA ÜRÜNLERİ ile olduğu bilincini aşılamak için DOĞAL GIDA ürünlerini sunmaya karar verdik. 

Ülkemizde doğası bozulmamış, sanayi atıklarıyla kirlenmemiş, geniş ve çok çeşitli bitki örtüsüne sahip, biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynak yönetimi projesi kapsamında Dünya Çevre Birliği "UNESCO" nun koruma altına aldığı Artvin-Rize havzasında kestane ağaçlarının bulunduğu yerlerde konuşlanan kara kovan peteklerde üretim yapmaktayız. 

Ayrıca bölgemizde de yetişen Kara yemiş; Kivi; Yaban mersini (likapa) diye bilinen besin değerleri yüksek Şifalı bitkiler arasına giren ürünlerin meyve ve yan ürünlerini (reçel, şurup v.b.) yapıyoruz. 

DOĞRU BAL NASIL ALINIR?

S-1: En güvenilir bal nereden alınır?

C-1: En güvenilir bal üreticiden alınır.Artık dünya küçüldü.Bilgilere ulaşmak çok zor değil.Ürün almak isterken alacağınız kişinin:

A-kurumsallaşma:Maliye kaydı

B-Bal üreticisi olup olmadığı:İlgili yerin Arıcılar birliğinden.

C-Ürün uygunluk belgesi:tarım il veya ilçe müdürlüklerinden.Temin edebilirsiniz. Eğer internetten alıyorsanız:Bu belgelerini yayınlamış veya ön görüşmenizde sizin bu bilgilere ulaşmanızı sağlaması gerekir.

S-2: Hileli bal nasıl anlaşılır?

C-2: Bal daki Hileleri Teşeküllü laburatuvarlarda analiz yapılmadan anlamak çok zor veya imkansızdır.Önlem olarak ciddi firmalar bu analizi yaptırıp. ürünlerini satarlar. analızı yapılmış ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir.

S-3: Kaliteli bal hangisidir?

C-3: Balın kalitesi üretildiği yerle alakalı.Peteklerin konduğu alanın doğal olması kadar balın özüne o kadar yakın olur. Peteklerin konduğu yer de konvansiyonel tarım yapılmaması gerekir.Bunun dışında besin değeri yüksek bitki örtüsünün olduğu yerlerde yapılan yerlerdeki bal daha kaliteli olur.Şu örnekle açıklayabiliriz. ne kadar çok çiçek ve bitki çeşidi o kadar kaliteli (besin değeri ) yüksek bal.

ÜRÜNLER; 

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Bal Tebliği'ne uygundur. Hiçbir ısıl işlem uygulanmadan Doğal haliyle paketlenmektedir. Trabzon İl Tarım Laboratuvarında analiz edildikten sonra satışa sunulmaktadır. Zirai ilaçların kullanılmadığı ortamda üretilmektedir.

Yine en güvenilir laboratuvarlarımızda analizini yaparak sağlığa uygun ortamda ambalajlayarak halkımıza en uygun fiyat ve yüksek kalite ile sunmaktayız.

Ekin Emek Ürünleri Facebook ve Twitter üzerinden ulaşabilir ve İnternet üzerinden sipariş verebilirsiniz...

Ekin Emek Organik Gıda Üretim ve Pazarlama


facebook: http://www.facebook.com/hurdogang

Twitter : https://twitter.com/ekinemekgida1     

Tel:+905327617594

E-posta:info@ekinemekgida.com

güneşli köyü no:5 PK:48 HOPA / ARTVİN

Vişne Haber Ajansı - Difiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları