loading
close
SON DAKİKALAR

Balıkesir cezaevinde öğrencilere baskı var

Balıkesir cezaevinde öğrencilere baskı var
Tarih: 13.10.2012 - 10:42
Kategori: Sağlık, Yaşam

Balıkesir'de tutuklanan 7 üniversite öğrencisi baskı altında...

BALIKESİR- Balıkesir'de geçtiğimiz Mayıs ayında tutuklanarak Kepsut L Tipi Cezaevi'ne konulan 7 üniversite öğrencisi idare baskısı altında.

Tutuklu gençlerin aileleri, yakınlarının sürekli disiplin cezalarına tabi tutulduğunu, sıcak su verilmediğini, Kürtçe yayınların da tutuklulara ulaşmasının keyfi olarak engellendiğini belirtti. Tutuklu öğrenciler Oktay Yıldız, Metin Bilgin, Mustafa Ertaş, Hüsnü Asan, Erdal Bayram, Emrah Saçık ve İrfan Aşar'ın yaşam koşullarına ve idare uygulamalarına ilişkin yazdığı mektupların da cezaevinden dışarı çıkarılmadığı bildirildi.

Tutuklu yurtsever öğrenciler üzerinde kurulan türlü baskı uygulamalarının dışında Cezaevi idaresinin, yapılan çeşitli tadilat işlemlerinin masraflarını da tutuklulardan istediği öğrenildi.

Öğrenciler yaşadıklarını aktardığında aileler oldukça endişelendi. Tutuklu öğrenci Erdal Bayram'ın ablası Esra Bayram, cezaevi koşullarına ilişkin görüşüne başvurduğumuzda, konuya ilişkin İnsan hakları Derneği ve avukatlara başvuruda bulunacaklarını söyledi. Cezaevindeki kardeşinin koşulları ile ilgili yeterli bilgiye sahip olamadıklarını söyleyen Bayram, kamuoyundan tutuklu öğrencilerle ilgili duyarlılık beklediklerini ifade etti.


Davaları 5 Kasım'da başlayacak


Türkiye cezaevlerinde sayıları 500'ü geçen üniversite öğrencilerinden 7'si olan öğrenciler, "KCK Operasyonu" adı altında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Tutuklu gençler aylar süren tutukluluğun ardından ilk kez 5 Kasım günü hakim karşısına çıkacak.

Öğrencilerden Metin Bilgin'in babası Rıfat Bilgin, 9 Ağustos'ta yaşanan kuyumcu soygunu esnasında öldürüldü. Bilgin bu acı haberi, televizyondan öğrenmiş, cenazeye katılma isteği reddedilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları