loading
close
SON DAKİKALAR

Balıkesir CHP'den örnek karar

Balıkesir CHP'den örnek karar
Tarih: 24.08.2014 - 15:21
Kategori: Siyaset

CHP Balıkesir İl - İlçe örgütleri ve kurultay delegeleri toplantılar yaparak, 5 - 6 Eylül tarihinde yapılacak 18. Olağanüstü Kurultaya bölgeden isim belirleyerek CHP için örnek bir karar oluşturdu...

CHP Balıkesir İl - İlçe örgütleri ve kurultay delegeleri toplantılar yaparak, 5 - 6 Eylül tarihinde yapılacak 18. Olağanüstü Kurultaya bölgeden isim belirleyerek CHP için örnek bir karar oluşturdu... 

CHP Balıkesir İl örgütü, ilçe başkanları, kurultay delegeleri, belediye başkanları ve CHP Milletvekilleri Parti Meclisine, Yüksek disiplin Kuruluna ve Tüzük komisyonuna önerilecek isimleri belirlemek için toplantılar yaparak sandık koyup oylama yaptılar.

Oylama sonucunda;

Tüzük Komisyonuna Yaşar Evci, 

Yüksek Disiplin Kuruluna İsfendiyar Ülker,

Parti Meclisine Mehmet Tüm önerildi.

Önerilen isimler resmi yazıyla il yönetimi tarafından CHP Genel Merkezine bildirildi...

Balıkesir CHP'den örnek karar

Parti Meclisine Önerilen bölgenin sevilen isimlerinden Mehmet Tüm bir basın açıklaması yaptı.

Mehmet Tüm açıklamasında;

Bölgemizde yaşanan katliamların, zulmün zorbalığın insanlık dışı boyutlarda sürdüğünü görüyoruz. Bir tarafta Işid denen katiller sürüsü, diğer tarafta Filistin halkını hedef gözetmeden katleden İsrail. Adeta akıl tutulması yaşıyoruz.

Komşularımızın hepsi ile sorunlu olmamızda ve dış politikamızın tarihimizde bu kadar başarısız bir dönemin sorumlusu dış işleri bakanı ülkemize başbakan olarak atanarak ödüllendirilmiştir. 

İşte böylesi olağanüstü bir dönemde, olağanüstü kurultaya gidiyoruz. Günümüz koşulları, bu kurultayımızı daha bir önemli kılmaktadır. Bunun bilincinde olarak hazırlanıyoruz kurultayımıza..

Genel Başkanlık sorunu olmayan partimizde, bu kurultay, parti içi demokrasiyi güçlendirerek demokratik bir platform olarak gerçekleşmelidir. Partimizi halkımızın umudu olarak güçlendirmelidir. Aynı zamanda ülke sorunlarına çözüm üretecek politikaları belirlemek için bir yenilenme fırsatıdır.

Partimiz; Ülkemizin Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Ermen'isi Süryani'si, Alev'isi, Sünni'si, işçisi, köylüsü ve kentlisinin gelecek kaygısı duymadan, bir arada, özgür, eşit ve refah içinde yaşama özleminin gerçekleşmesinin adresi ve umudu olmalıdır.

Bu,aynı zamanda partimizin somut bir görevidir. Bunun için yapılması gereken, etkin, güçlü ve inançlı bir parti yapılanması gerçekleştirmektir. Emek değerlerini korumak, doğayı ranta karşı savunmak, toplumsal barışı, dayanışmayı ve kardeşliği ilk planda tutarak geçerli kılmalıyız. Tüm partililer, yan yana, omuz omuza yoldaşça bir yürüyüşü başarmalıyız.

Balıkesir'in ülkemizde önemli bir yeri vardır.Ekonomisi, turizmi, tarımı, ekolojik yapısı ve tarihi ile ve de aydınlık, çağdaş insanı ile parlayan yıldızdır. Balıkesir CHP içinde çok önemlidir. Güçlü örgütleri ve başarılı belediyeleri ile Partimizin güzide illerinden biridir. Böylesi önemli ve güçlü bir bölgenin, Parti Meclisimizde ve partimizin diğer merkezi organlarında temsil edilmesi gerekir ve hak ediyor diye düşünüyoruz.

Balıkesir İl örgütümüz, ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz, belediye başkanlarımız ve Milletvekillerimiz Parti Meclisine, Yüksek disiplin Kuruluna ve Tüzük komisyonuna önerilecek isimleri belirlemek için toplantılar yaparak sandık koyup oylama yaptılar.

Yapılan seçimler sonucunda, Tüzük Komisyonuna Yaşar Evci arkadaşımız, Yüksek Disiplin Kuruluna İsfendiyar Ülker arkadaşımız ve parti meclisine Mehmet Tüm önerildi...

Parti Meclisi için büyük ekseriyet ile beni layık gören Parti yöneticilerime, kurultay delegesi arkadaşlarıma, belediye 
başkanı ve milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tüm partili yoldaşlarımıza da sevgilerimi sunuyorum.

Mehmet Tüm olarak bana verilecek bu göreve layık olmak için tüm enerjimi ve çabamı sonuna kadar kullanacağım. 

Mehmet Tüm

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları