loading
close
SON DAKİKALAR

Balıkesir'deki yangın hala devam ediyor

Balıkesir'deki yangın hala devam ediyor
Tarih: 31.07.2013 - 10:35
Kategori:

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kepsut ilçesinde başlayan yangının rüzgarın etkisiyle atlayarak büyüdüğünü belirtti...

Kepsut'un Sarıfakılar köyü yakınlarında başlayan ve kısa sürede büyüyen yangın, Bigadiç ilçesi yönündeki yaklaşık 20 kilometrelik hatta devam ediyor. Havanın kararması nedeniyle söndürme uçağı ve helikopterlerinin müdahale edemediği yangın, Balıkesir'deki arazözlerin yanı sıra Manisa ve Bursa'dan gelen destek ekiplerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ekipler, yangını dört bir taraftan kuşatarak, durdurmak için çaba harcıyor. Bu arada yangına müdahalede bulunan 2 orman işçisi dumandan zehirlendi, bir işçi de arazöz hortumunun yanmasından dolayı yaralandı. Yaralanan işçiler, ambülanslarla hastanalere götürüldü.

Yangının etkili olduğu alanın neredeyse tamamına yakınını yerinde inceleyen Vali Turhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, arazi yapısının yangına müdahaleyi zorlaştırdığını kaydetti.

Üzücü bir durumla karşı karşıya bulunduklarını ifade eden Turhan, şunları söyledi:

"Rüzgarın etkisiyle atlayarak büyüyen yangın, çok geniş bir alanda etkili oldu. Gece saatlerinde rüzgar etkisini yitirdi ancak yangın hala devam ediyor. Yangın bazı köylerimizi tehdit etti, alınan önlemlerle ciddi bir sorun yaşanmadı. Bir iki barakanın yanması dışında önemli bir sıkıntı olmadı."

Turhan, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün tam kadro ile görev yaptığını, civar illerden gelen desteklerle yangınla büyük bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayarak, yangını sabaha kadar kontrol altına almak istediklerini sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları