loading
close
SON DAKİKALAR

Balkan Festivali Karşıyaka'yı salladı

Balkan Festivali Karşıyaka'yı salladı
Tarih: 28.08.2013 - 16:13
Kategori: Yerel

Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Festivalin ilk gecesinde sahne alan, Balkan Müziği’nin divası Suzan Kardeş muhteşem konseri ile unutulmaz saatler yaşattı...

Karşıyaka Balkan Festivali ile renklendi. 27-29 Ağustos tarihleri arasında Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Festivalin ilk gecesinde sahne alan, Balkan Müziği’nin divası Suzan Kardeş muhteşem konseri ile unutulmaz saatler yaşattı. Konseri izleyen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, Suzan Kardeş’in şarkıları eşliğinde çekilen halaya katıldı.

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir’deki 21 Balkan federasyon ve derneği ile birlikte düzenlediği Balkan Festivali, Karşıyaka Çarşısı’ndaki görkemli kortej ile başladı. Belediye Binası önünden başlayan kortejde, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, çok sayıda vatandaşla birlikte balkan Müzikleri eşliğinde yürüdü. Karşıyaka Vapur İskelesi’ne kadar devam eden korteje, Makedonya Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadiev ile Balkan Festivali’nde sahneye çıkacak olan Suzan Kardeş, Cenk Bosnalı ve Havva Karakaş da katıldı. Karşıyaka Belediye Bandosu ve Çamdibi Bandosu’nun çaldığı şarkılarla yürüyen kortej bir hayli renkli görüntülere sahne oldu.

Çarşı sonunda çekilen “Bakan Halayı”na vatandaşlar da katıldı. Burada, Başkan Durak bir de sürprizle karşılaştı. KSK taraftarları ve çocuklardan oluşan kalabalık bir grup, “Karşıyaka seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

İlk geceye Suzan Kardeş damga vurdu

Eğlenceli bir kortejle start alan Balkan Festivali’nin ilk gecesi de muhteşem geçti. Demokrasi Meydanı’nda kurulan stantlara vatandaşlar adeta akın etti. Suzan Kardeş Konseri ise, meydanı adeta salladı. Balkan müziğinin hareketli parçaları eşliğinde binlerce kişi halay çekti. Vatandaşlara CHP genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadiev de eşlik etti.

Demokrasi Meydanı’nı dolduran binlerce kişi ile muhteşem bir geceye imza atan Suzan Kardeş’e, Bihlun Tamaylıgil ile Başkan Durak’da çiçek ve plaketle teşekkür etti. Bihlun Tamaylıgil’in “Balkanlardan anavatana getirdiğimiz sevgi, hoşgörü ve barış, bizler varolduğumuz sürece bu topraklara hakim olsun. Bizler Atatürk’ün çocukları olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” sözleri ayakta alkışlandı.

Öte yandan, Balkan Festivali’nin açılış kokteyli ise, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda gerçekleştirildi. Kokteyle ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Cevat Durak ile eşi Birsen Durak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan ile festivalin yabancı konuklarını ağırladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları