loading
close
SON DAKİKALAR

Balyoz sanıklarının aileleri adalet istedi

Balyoz sanıklarının aileleri adalet istedi
Tarih: 27.10.2012 - 17:54
Kategori: Siyaset

Balyoz Davası'nda mahkûm olanları yakınları bir basın açıklaması düzenledi...

Balyoz Davası’nda hapis cezası alanların yakınları Beşiktaş Demokrasi Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı açıklamada, Balyoz Davası’nda 16 yıl hapis cezası alan ve Hadımköy Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hava Pilot Tümgeneral Ayhan Gümüş’ün cezaevinden gönderdiği "İlle de Adalet" başlıklı mektubu kızı Pelin Gümüş tarafından okundu. Mektupta, İnsanlık onurunun, özgürlüğün, analık-babalık ve kocalık haklarının ellerinden alındığını savunan Gümüş, "Bizler insafsız bir iftira , kalleşçe bir komplo ve adil olmayan bir yargılama sonucu esir edildik" dedi.

 Çağdaş demokrasilerde insanlık onurunun dokunulmaz olduğunu vurgulayan Gümüş mektubunda şu satırlara yer verdi, “Her tür devlet erki insanlık onurunu korumak ve yüceltmek zorundadır. Aşağılamak hapsetmek değil. Demokrasinin asıl fazileti insanlık onurunun yüceliği ve dokunulmazlığı değil midir? Daha çağdaş, daha adil, daha özgür, daha iyi bir demokrasi ve Türkiye için; önce adalet! İlle de adalet." 

"Balyoz zulmüne son", “Balyoz kararları hukuk katliamıdır”, "Sahte CD’lere 18 yıl verdiler" yazılı dövizler açan sanık aileleri, çikolata ikram ederek bayramlaştılar. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları