loading
close
SON DAKİKALAR

Balyoz'da 9 tutuklama daha!

Balyoz'da 9 tutuklama daha!
Tarih: 24.09.2012 - 05:57
Kategori: Gündem

Balyoz Davası'nda yakalanma kararı çıkarılan 9 muvazzaf asker nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı...

Balyoz Davası ’nda haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 muvazzaf asker çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kararın okunduğu sırada fenalaşarak bayılan komutanlardan biri ambulansla hasteneye kaldırıldı.

Balyoz Davası ’nda tutuksuz yargılanırken hapis cezası alarak haklarında yakalama kararı çıkartılan sanıklar teslim olmak için sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı’na gitti.

Daha sonra Merkez Komutanlığı’na ait bir minibüslerle ayrı ayrı adliyeye getirilen toplam 9 muvazzaf asker tutuklandı.
Son olarak Tuğgeneral Suat Dönmez, Albay Mahmut Sevinç, Albay Fahri Yavuz Uras, Albay Erdinç Altıner, Albay Erdoğan Koçoğlu ve Albay Ergin Kılıç nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ’ne çıktı.

Çıkarıldıkları mahkemede yakalama kararları yüzlerine okunan sanıklar tutuklandı. Bu sırada tutuklu komutanlardan biri fenalaşarak bayıldı. Bayılan komutan tekerlekli sandalyeye ile ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

Diğer 5 tutuklu Merkez Komutanlığı’na ait minibüsle Hasdal Cezaevine götürüldü.

Daha önce de Balyoz Davası ’nda haklarında yakalama kararı çıkarılan 3 muvazzaf asker Merkez Komutanlığı’na bağlı minibüsle Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Tutuklanan sanıklar Ayhan Gümüş, Levent Ergün ve Ali Cengiz Şirin Hasdal Cezaevi’ne götürüldü.

Tümgeneral Ayhan Gümüş 16 yıl, Albay Levent Ergün ile Deniz Hakim Ali Cengiz Şirin 13 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme Gümüş, Ergün ve Şirin hakkında ayrıca yakalama kararı çıkarmıştı.

Sanıkların avukatı Hakan Tunçkol karara itiraz edeceğini söyledi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları