loading
close
SON DAKİKALAR

Banu Özdemir, Can Ataklı'ya konuk oldu

Banu Özdemir, Can Ataklı'ya konuk oldu
Tarih: 06.11.2017 - 16:30
Kategori: Medya

Turuncunun Seyir Defteri: Adalet Yürüyüşü Güncesi isimli kitabın yazarı CHP İzmir eski İl Yöneticisi Banu Özdemir, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Turuncunun Seyir Defteri: Adalet Yürüyüşü Günlüğü isimli kitabın yazarı CHP İzmir eski İl Yöneticisi Banu Özdemir, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.  

Özdemir, programda, Adalet Yürüyüşü, eğitimi ve siyasi çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. 

Özdemir'in konuşmalarından bazı bölümler şöyle: 

"Adalet Yürüyüşü kuşaktan kuşağa konuşulacak bir olay.  Gelecek kuşaklar adalet arayışlarını, dünya siyasi tarihine rekor olarak geçen 24 günlük yolculuğu öğrensinler diye yazdım. Hayatımın en anlamlı en onurlu adımlarını attığımı düşünüyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum.  

Sokaklarında tecavüzlerin yaşandığı, bombaların patladığı ülkede 24 gün boyunca kimsenin burnu kanamadan yüründü. Güvenlik görevlilerine de teşekkür ediyorum. Acaba 24 gün yürüyebilecek miyim, yanda trafik akışı var bir şey olabilir mi endişesi vardı? Güvenlik özverili görev yaptı, katılımcılar da yürüyüş disiplinini uyguladılar.  

(Adalet Yürüyüşü sırasında) Bulak Köyü'nde Müyesser teyzeye denk geldik. Niye yürüyorsunuz, dedi. Haksızlıklar için yürüyoruz, dedik. 'Menderes için de yürüyor musunuz' diye sordu. Adalet Partili bir aile. 'Evimizin kiremitleri bile Adalet Partili' dedi. 'Kılıçdar'a söyle önümüzdeki seçimlerde hem hayır vereceğim, hem Kılıçdar'a vereceğim oyumu' dedi. 

(Yürüyüş sırasında) Bir otele girdik, 'çadırlara serebileceğimiz battaniyeniz var mı' diye sorduk. Otelin kullanılmayan nevresimlerini, battaniyelerini verdiler bize. Resepsiyonda çalışan bir arkadaş, ataması yapılmayan bir öğretmendi. 6 yıldır atama bekliyormuş. Bizim için de yürüyorsunuz, dedi.

Siyasi mücadeleden gelen bir ailem var. Bölümümü (siyaset bilimi) çok severek okudum. Bölümümzde çok okumanız, analiz etmeniz gerekiyor. Ben siyaset biliminin teorik bilgisini CHP'de pratikleştirmek istedim. Mesleki olarak Avrupa Birliği, kent ihtiyaçları üzerine projelerimiz var. 

Kadroları oluştururken olmazsa olmaz kriter liyakattir. İşverenle işi buluşturacak kurumlar bu esasa göre çalışma yapmalı. Ekonomi politikasının sil baştan yenilenmesi gerekiyor. İktidar çözmeli bu sorunu ama onların niyeti yok. 

Hazırladığımız projelerde daha çok iş arayanlarla işveren arasında diyaloğu güçlendirecek projeleri geliştiriyoruz."




Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları