loading
close
SON DAKİKALAR

Barış Çakan isimli genç bıçaklanarak öldürüldü

Barış Çakan isimli genç bıçaklanarak öldürüldü
Tarih: 01.06.2020 - 12:28
Kategori: Gündem

Ankara’da Barış Çakan adlı genç bıçaklanarak öldürüldü. Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü haberlerine Ankara Valiliği'nden yalanlama geldi.

Ankara Etimesgut'ta Barış Çakan isimli genç kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan haberde, Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için 3 kişi tarafından saldırıya uğradığı, kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirtildi.

Ankara Valiliği ise Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için değil, araçta yüksek sesle müzik dinleyenleri uyarması sonucu çıkan tartışmada öldürüldüğünü açıkladı.

Valiliğin açıklaması şöyle:
"31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 

İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir. 

Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. 

Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları