loading
close
SON DAKİKALAR

Barış, Demokrasi ve Özgürlük Sempozyumu yapıldı

Barış, Demokrasi ve Özgürlük Sempozyumu yapıldı
Tarih: 29.07.2013 - 19:57
Kategori: Siyaset

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız , ''Gezi Parkı birlikteliğinin Türkiye’nin kaderini değiştireceğine ve yeni bir Türkiye idealinin tohumunu atacağına inancım sonsuz''dedi...

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız , ”Gezi Parkı birlikteliğinin Türkiye’nin kaderini değiştireceğine ve yeni bir Türkiye idealinin tohumunu atacağına inancım sonsuz”

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Barış, Demokrasi ve Özgürlük Sempozyumu’na katılarak bir konuşma yaptı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ve Gezi direnişinin sembol isimlerinin ve dinamiklerinin yer aldığı etkinlikteki konuşmasında İrfan İnanç Yıldız, “Maltepe forumu, Türkiye forumu olacaktır. Maltepe forumu, kardeşlik forumu olacaktır” dedi. “Direnişten Soframıza Barışa Çağrımızdır” sloganıyla CHP Gençlik Kolları’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Barış, Demokrasi ve Özgürlük Sempozyumu İstanbul Maltepe Gezi Parkı’nda yapıldı. Panel-forum-iftar ve konser programıyla yaklaşık 6 saat süren etkinliğe 5 bin kişi katıldı.

CHP GENÇLİĞİ’NDEN “MISIR” GÖNDERMESİ

Gezi Direnişi’nin sembol isimlerinin ve tüm dinamiklerinin bir araya geldiği etkinliğin açılış konuşmasını CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız yaptı. “Bu birlikteliğin Türkiye’nin kaderini değiştireceğine ve yeni bir Türkiye idealinin tohumunu atacağına inancım sonsuz” diyen Yıldız, “O nedenle Maltepe Forum’u Türkiye Forumu olacaktır. Maltepe Forumu kardeşlik Forumu olacaktır” diye konuştu. Yoğun alkışlar arasında konuşmasını sürdüren Yıldız, “Acı kayıplarımızla ellerimizin titrediği doğrudur. Ancak diktatör karşısında hiç birimizin dizleri titrememiştir. Titremeyecektir. Yarattığı siyasi kamplaşmanın önünde de dizlerimiz titremeyecektir. Bizler o yüzde 50’ye de gerçekleri ve doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Empati kurmalarını, insan hayatının önemini tüm Anadolu’ya anlatacağız” dedi. Mısır’daki olaylara da gönderme yapan Yıldız, her zaman demokrasiden yana olduklarını ve darbenin hiçbir zaman çözüm olamayacağını söyledi.

KARDEŞ TOMA MAKETİ İLE FAİZ LOBİSİ HERKESİ ŞAŞIRTTI

Yıldız’ın konuşmasının ardından söz alan mimar Mücella Yapıcı, gençlere hitap ederek, “62 yaşında bana devrimi gösteren hepinize teşekkür ederim” dedi. Yapıcı’nın gençler tarafından büyük alkış alan konuşmasının ardından Prof. Dr. M. Taner Gören de bir konuşma yaparak, direnen gençlikle gurur duyduğunu ve mücadelenin dalga dalga yayılarak ülkenin makus talihinin değişmesine sebep olacağını savundu. Konuşmalar “Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarıyla sık sık kesilirken, Taksim Dayanışması Üyesi Av. Can Atalay ise, mücadelenin büyüyerek devam edeceğini vurguladı. Atalay’ın ardından söz alan Av. Efkan Bolaç, “Bu forumda Türkiye’nin aydınlık ve genç yüzleri var. Bu yüzler, bir diktatöre karşı koyarak, destan yazıyorlar” gibi ifadeler kullandı. Gazeteci Koray Çalışkan ise, “Ben kimsenin adamı olmadım, Bu gençler de kimsenin adamı değildir. Bu direniş, 1920’lerde Kurtuluş Mücadelesi vermiş olan Türk halkının direnişidir” diye konuştu. Roboski Muhtarı Haşim Encü de AKP’nin eli kanlı bir iktidar olduğunu ileri sürerek, “Bu kan yerde kalmaz” diyerek Roboski katliamını hatırlattı. Yazar Ümit Alan da örgütlü bir halkı hiçbir gücün yenemeyeceğini belirtti. Söyleşinin hemen arkasından çeşitli kesimlerden gençler, kurulan Gençlik Kürsüsü’nde söz alarak AKP iktidarına tepkilerini dile getirdiler. Down sendromlu çocukların sahne aldıkları ve ardından Gezi direnişi sırasında şehit düşenlerin anısına fidan dikiminin gerçekleştirildiği etkinlik iftar saatinde yeryüzü sofrası ile devam etti. Orantısız zekâ yine geceye damga vururken, “Kardeş TOMA” adı verilen ve katılımcılara su dağıtan bir maket ile faiz lobisi şeklinde levha astıkları tavuk kümesini görenler gülmekten kendilerini alamadılar. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Anti-Kapitalist Müslümanlar’ın önderi İhsan Eliaçık, “AKP’nin dini istismar etmesine izin vermeyeceğiz, kapitalizmin emrine giren AKP iktidarının daima karşısında olacağız” şeklinde ifadeler kullandı. Eliaçık’ın konuşmasının ardından direniş sırasında gözünü kaybeden bir vatandaş da sahneye çıkarak, bir konuşma yaptı. Etkinlik daha sonra Hilmi Yarayıcı’nın direniş türküleriyle sürdü. Katılımcılar Yarayıcı’nın “Çav Bella” ve “Cemo” türküleriyle kendinden geçerken, etkinlik geç saatlerde son buldu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları