loading
close
SON DAKİKALAR

Barış Meclisi, CHP’yi Barışa Omuz Vermeye Çağırıyor

Barış Meclisi,  CHP’yi Barışa Omuz Vermeye Çağırıyor
Tarih: 05.04.2013 - 15:12
Kategori: Gündem

Türkiye Barış Meclisi Barış Sürecine katılması için CHP'ye çağrı yaptı...

Türkiye Barış Meclisi Barış Sürecine katılması için CHP'ye çağrı yaptı. Barış Meclisi dönem sözcüsü Hakan Tahmaz imzalı açıklama:

Türkiye’de yaşayan herkes kritik günlerden geçtiğimizin farkında. Gençlerimizin ölme veya öldürme tercihlerinden birini yapmak zorunda kaldığı dönemin kapanmasının eşiğindeyiz. Bu eşiği elbirliğiyle aşabiliriz. Barışın kalıcı olmasının teminatından biri çözüm sürecine toplumun katılımının güçlü olmasıdır.

TBMM tarafından demokratik katılımcılığı sağlayacak adımların atılmasına, bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

Hükümet partisi tarafında gündeme getirilen "Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu" bunlardan sadece biri ve ilki olabilir. Ancak komisyonlar, TBMM’de bulunan partilerin katılımıyla oluşturulduğunda beklentilere yanıt verebilir. Bu nedenle dün CHP’nin komisyona katılmayacağını açıklamış olması ciddi bir sorun oluşturuyor. Barışa ulaşmamızı zorlaştırıyor.

Toplumun çok geniş bir kesiminde, Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin bu süreçte aktif bir rol üstlenmesi ve ana muhalefet görevini etki yapması beklentisi yüksektir.

Bu nedenle CHP, tutumunu gözden geçirmeli, silahların susması ve Kürt sorununun demokratik, adil çözümünün gelişmesi için Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu’nda yer almalıdır.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm CHP’lileri, toplumun barış beklentisine yanıt vermeye, barış ve çözümden yana olanlarla aynı safta yer almaya çağırıyoruz. Hükümetin yanlışları ve eksiklikleri barışa sırt dönmenin bahanesi olmamalıdır.

Türkiye Barış Meclisi
Dönem Sözcüsü
Hakan Tahmaz


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları